Bloederige vampierenfilm met Game of Thrones-acteur Sebastian Croft nu te zien op Netflix

Films
woensdag, 01 mei 2024 om 10:00
7y04zrebnc9g6biirkgms8xu5z3
Vanaf vandaag is de vampierenfilm Dampyr te zien op Netflix. Deze Engels-Italiaanse fantasyhorrorfilm, geregisseerd door Riccardo Chemello, is gebaseerd op de gelijknamige stripserie van Sergio Bonelli Editore. De film speelt zich af in de door oorlog verscheurde Balkan. De hoofdpersoon, Harlan Draka, is een bedreven monsterjager die wordt ingehuurd door soldaten die worden aangevallen door een leger van vampiers.
Dampyr volgt de avonturen van Harlan, die geplaagd wordt door vreselijke nachtmerries en zich staande houdt door zich voor te doen als een Dampyr, een wezen dat half mens en half vampier is volgens Slavische mythologie. Maar wanneer hij wordt opgeroepen door soldaten die worden aangevallen door bloeddorstige wezens, ontdekt Harlan de waarheid over zijn afkomst. Hij zal zijn krachten moeten beheersen en zijn oorsprong moeten ontdekken terwijl hij een verschrikkelijke Meester van de Nacht probeert te confronteren.
De cast van Dampyr liegt er niet om. Wade Briggs, bekend van zijn rol in de serie Foundation, schittert in de hoofdrol als Harlan Draka. Stuart Martin, bekend van Rebel Moon: Part One - A Child of Fire en Robin Hood, vertolkt de rol van Emil Kurjak. Frida Gustavsson, bekend van haar werk in Vikings: Valhalla en The Witcher, brengt de mysterieuze Tesla Dubček tot leven. Sebastian Croft, die eerder indruk maakte als de jonge Ned Stark in Game of Thrones, speelt de rol van Yuri.
De film is gebaseerd op de gelijknamige cultstrip van Sergio Bonelli Editore en markeert het regiedebuut van Riccardo Chemello. Het is tevens het eerste deel van het Bonelli Cinematic Universe (BCU), een gedeeld universum tussen film- en televisieprojecten van Bonelli Entertainment, een dochteronderneming van Sergio Bonelli Editore. Met een budget van meer dan 15 miljoen dollar is Dampyr een grootschalige productie. De film is volledig in het Engels opgenomen. Het is de eerste Italiaanse franchise die volledig in het Engels wordt uitgebracht.
Ondanks de matige ontvangst van de film is Dampyr wat ons betreft toch weer een aangename toevoeging aan het Netflix-aanbod. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!