Ariana Grande en Cynthia Erivo schitteren in nieuwe trailer van 'Wicked'

Films
vrijdag, 17 mei 2024 om 20:00
wicked st 4 jpg sd high 2024 universal studios all rights reserved
Universal heeft de eerste volledige trailer onthuld voor hun langverwachte verfilming van de geliefde Broadway-musical Wicked. Deze magische, sprankelende, meer dan drie minuten durende trailer geeft een eerste glimp van Ariana Grande als Glinda en Cynthia Erivo als Elphaba, terwijl zij twee van de iconische nummers "Popular" en "Defying Gravity" zingen.
Wicked, een prequel van The Wizard of Oz, vertelt het verhaal van de gebeurtenissen die voorafgaan aan Dorothy’s reis over de beroemde gele weg. Het verhaal richt zich op de onverwachte vriendschap en uiteindelijk rivaliteit tussen Elphaba, die vanwege haar groene huid wordt gemeden, en de populaire Glinda. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst als klasgenoten aan de Shiz Universiteit. Een centrale vraag die het verhaal stelt is: "Worden mensen geboren als slecht, of wordt slechtheid hen opgedrongen?"
De trailer laat zien hoe Elphaba en haar blonde kamergenoot Glinda een vriendschap vormen, waarna Elphaba haar kenmerkende zwarte heksenhoed krijgt. Later, wanneer Elphaba haar krachten ontdekt, reist ze samen met Glinda naar de Smaragden Stad en ontmoet ze de Tovenaar (gespeeld door Jeff Goldblum). De trailer zit vol met verwijzingen naar de klassieke elementen van Oz, zoals vliegende apen, gele stenen, zilveren schoenen en een overvloed aan roze en groene kleuren.
Onder de regie van Jon M. Chu, bekend van Crazy Rich Asians en In the Heights, wordt de verfilming van Wicked in twee delen uitgebracht. De eerste film staat gepland voor 28 november 2024, gevolgd door de tweede op 26 november 2025. De cast bevat ook Jonathan Bailey als Fiyero, Michelle Yeoh als hoofdmeesteres Madame Morrible van de Shiz Universiteit, Ethan Slater als Boq en Bowen Yang als Pfannee.
Bekijk hieronder de officiële trailer van Wicked!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!