Actiethriller uit 2012 met Denzel Washington en Ryan Reynolds scoort verrassend goed op Netflix

Films
zaterdag, 08 juni 2024 om 6:00
ciy5l1f9fdnxwayguoc9l8sj8ya
Begin deze maand voegde Netflix een reeks nieuwe films toe aan hun aanbod, waaronder Safe House, een thriller uit 2012 met Denzel Washington en Ryan Reynolds. Ondanks de gematigde kritieken bij de oorspronkelijke release, scoort de film momenteel onverwacht goed op de streamingdienst en staat hij al de hele week in de top 10.
Safe House, geregisseerd door Daniel Espinosa en geschreven door David Guggenheim, is een actiethriller die het verhaal volgt van Matt Weston (Ryan Reynolds), een jonge CIA-agent die een laaggeplaatste post vervult in Kaapstad, Zuid-Afrika. Hij is verantwoordelijk voor een safe house, een veilige locatie waar de CIA operaties uitvoert. Wanneer de ervaren CIA-agent Tobin Frost (Denzel Washington), beschuldigd van verraad, naar het safe house wordt gebracht, wordt het leven van Weston volledig op zijn kop gezet.
De situatie escaleert snel wanneer huurlingen het safe house aanvallen. Weston slaagt erin te ontsnappen met Frost, en samen proberen ze de aanvallers voor te blijven. Tijdens hun vlucht door Kaapstad komt Weston in een situatie waarin hij niet meer weet wie hij kan vertrouwen. Naast Washington en Reynolds maken ook Vera Farmiga, Brendan Gleeson en Sam Shepard hun opwachting in de film.
Ondanks de gemengde recensies was Safe House een commercieel succes. Met een wereldwijde opbrengst van 208 miljoen dollar tegen een budget van 85 miljoen dollar bewees de film dat een sterke cast en een spannend plot voldoende kunnen zijn om de kassa te laten rinkelen. Met een IMDb-score van 6.7 is Safe House geen hoogvlieger, maar wordt momenteel herontdekt door vele Netflix-kijkers. De film staat al heel de week in de top 10. Heb jij de film al gezien? Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!