The Nerd Shepherd

Weekend Filmtip: Politiek incorrecte 00’s klassieker zondagavond op TV!

Still 'American Pie 2' via TMDB

Iedere week struinen we door de TV-gids opzoek naar dé filmtip van het weekend. Deze week zitten 90’s-kids en liefhebbers van flauwe Amerikaanse humor goed op hun plek bij RTL 7. De zender zendt namelijk zondagavond om 22.00 de film “American Pie 2” uit.

American Pie 2 is een vervolg op de populaire film American Pie uit 1999. De film werd uitgebracht in 2001 en was een groot succes, zowel financieel als in termen van populariteit. Het verhaal pakt de draad op na de gebeurtenissen van het eerste deel. In American Pie 2 zijn de jongens een jaar uit elkaar geweest en besluiten ze samen een strandhuis te huren om de zomer van hun leven te hebben. Het draait allemaal om feesten en natuurlijk meisjes. Terwijl ze genieten van wilde avonturen, ontdekken ze dat hoewel mensen en tijden veranderen, hun vriendschap het belangrijkste blijft.

LEES OOK | Juvat Westendorp en Jamie Grant stralen in de trailer van de langverwachte Nederlandse romantische komedie “Happy Single”

De film bracht ongeveer 300 miljoen dollar op, wat aantoont dat het een enorme hit was. Het succes van American Pie 2 heeft het high school comedy-genre nieuw leven ingeblazen en heeft laten zien dat er vraag was naar dit soort films bij het publiek. De belangrijkste castleden uit het eerste deel, waaronder Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott, Thomas Ian Nicholas en Tara Reid, keren terug voor het vervolg. Hun aanwezigheid draagt bij aan het succes en de herkenbaarheid van de film.

Voor 90’s-kids en liefhebbers van flauwe Amerikaanse humor is American Pie 2 een aanrader. Met de uitzending op RTL 7 op zondagavond om 22.00 uur is het de perfecte filmtip voor het weekend!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen