'Tell me Lies'-actrice Grace Van Patten speelt hoofdrol in waargebeurde dramaserie op Disney+

TV en Series
zaterdag, 15 juni 2024 om 6:00
yhwwr2c5c8athtb2s3ix18qxhl0
Grace Van Patten gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe, nog titelloze serie over Amanda Knox. Deze acht afleveringen tellende serie, geproduceerd door Hulu in samenwerking met 20th Television, biedt een diepgaande blik op het turbulente leven van Knox, die onterecht werd veroordeeld voor de moord op haar kamergenoot Meredith Kercher.
De serie, gecreëerd door K.J. Steinberg, zal zich richten op de complexe juridische en persoonlijke strijd die Knox doormaakte nadat zij in 2007 werd beschuldigd van de moord op Kercher in Italië. Ondanks de aanvankelijke veroordeling en de wereldwijde mediastorm, bleef Knox vechten voor haar onschuld. Dit leidde uiteindelijk tot haar vrijspraak in 2015. Deze serie zal niet alleen de juridische aspecten van de zaak belichten, maar ook de persoonlijke en emotionele impact die het had op Knox en haar naasten.
De productie van de serie wordt ondersteund door Warren Littlefield, Lisa Harrison, Kathy Ciric, Ann Johnson en Graham Littlefield van The Littlefield Company, evenals Monica Lewinsky via haar Alt Ending Productions. Knox zelf, samen met haar man Chris Robinson, is ook nauw betrokken via hun productiemaatschappij Knox Robinson Productions.
Van Patten is geen onbekende bij Hulu, gezien haar hoofdrollen in de series Tell Me Lies en Nine Perfect Strangers. Haar indrukwekkende prestaties hebben haar een reputatie bezorgd als een veelbelovend talent, zoals blijkt uit haar eerdere werk in films zoals A Violent Heart, Under the Silver Lake en The Meyerowitz Stories.
Dit nieuwe project is een toevoeging aan de reeds uitgebreide lijst van films en documentaires over Knox's verhaal. Eerdere producties omvatten een Lifetime-film uit 2011, een Engelse film getiteld The Face of an Angel uit 2014, en een bekroonde documentaire uit 2016. Knox heeft ook publiekelijk kritiek geuit op de film Stillwater uit 2021, waarin Matt Damon speelt, omdat zij vindt dat haar verhaal onrechtmatig werd gebruikt zonder haar toestemming.
De opnames voor de serie staan gepland om in oktober te beginnen; wanneer de serie op Disney+ te zien zal zijn is nog niet bekend.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!