Spraakmakende documentaire 'Three Identical Strangers' is een must watch op Netflix

TV en Series
dinsdag, 02 april 2024 om 20:00
26wsmrjffyxh39azmk5sh8sxgrb
Netflix heeft de spraakmakende documentaire Three Identical Strangers toegevoegd aan hun aanbod. Deze documentaire uit 2018 is geregisseerd door Tim Wardle en vertelt het ongelooflijke verhaal van Edward Galland, David Kellman en Robert Shafran. Deze drie jongens waren identieke drielingen, maar werden bij hun geboorte gescheiden en door verschillende families geadopteerd.
Het begint allemaal in 1980, toen Robert Shafran naar een community college in New York ging. Daar merkte hij iets heel vreemds op: iedereen dacht dat hij Edward Galland was. Wat blijkt? Robert heeft een tweelingbroer, en later ontdekken ze zelfs dat ze een identieke drieling zijn! De media duiken bovenop dit verhaal, en de broers vinden elkaar terug. Ze zijn dolblij om elkaar weer te zien en merken al snel allerlei gekke gelijkenissen op in hun persoonlijkheden en voorkeuren.
Maar al snel komen er serieuze vragen. Hoe kon het gebeuren dat deze broers bij hun geboorte werden gescheiden en in verschillende gezinnen terechtkwamen, zonder dat ze het wisten? Dat heeft te maken met een geheim wetenschappelijk onderzoek. Een bekende psycholoog, Dr. Peter Neubauer, wilde onderzoeken of de omgeving waarin je opgroeit invloed heeft op wie je wordt. En de broers waren dus onbedoeld proefkonijnen in dit experiment.
De documentaire neemt je mee in het leven van de broers en laat zien welke emotionele impact het had om gescheiden te zijn, en wat de ethische vragen zijn rondom dit onderzoek. Three Identical Strangers is niet alleen een spannend verhaal, maar ook een film die je aan het denken zet. Met interviews en oude beelden vertelt regisseur Tim Wardle het verhaal op een meeslepende manier. Het is dan ook een echte aanrader voor liefhebbers van aangrijpende documentaires. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!