Schokkende HBO-docuserie werpt een blik op de schaduwzijde van Nickelodeon

TV en Series
vrijdag, 29 maart 2024 om 10:00
cqqyljc8kt8tmwyz1fbinmjnxx
Vanaf 29 maart is Nederland getuige van de onthullende HBO Max docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV. Deze baanbrekende serie belooft een andere kijk te geven op de kindertijd van '90s kids door diep in te gaan op de keerzijde van het succes van Nickelodeon en de betrokken kind acteurs.
De serie, bestaande uit vijf afleveringen, werpt een onthullende blik achter de schermen van de kindertelevisie van eind jaren 90 tot begin 2000, met een speciale focus op de periode van Dan Schneider als producent en showrunner bij Nickelodeon.
Een van de meest schokkende aspecten die in de serie aan bod komt, is het persoonlijke verhaal van acteur Drake Bell. Bell onthulde dat hij als tiener seksueel misbruikt werd door zijn dialoogcoach Brian Peck, wat een schokgolf veroorzaakte binnen de industrie. Quiet on Set belicht ook de controverses rondom producent Dan Schneider, die beschuldigd werd van het creëren van een vijandige werkomgeving. Voormalige medewerkers van Schneider praten over hoe ze te weinig betaald kregen en hoe er een cultuur van vrouwenhaat heerste op de set.
Net voordat Quiet on Set in première ging in de VS, heeft een woordvoerder van Nickelodeon een verklaring afgelegd aan Variety en NBC News, waarin staat: "Nu Drake Bell zijn identiteit als eiser in de zaak van 2004 heeft onthuld, zijn we bedroefd en geschokt om te vernemen welk trauma hij heeft doorstaan, en we prijzen en steunen de kracht die nodig is om hiermee naar buiten te komen." De reactie van Nickelodeon op de onthullingen in de serie werd bekritiseerd door Bell, die de reactie als "leeg" bestempelde. Hij benadrukte dat hij, ondanks hun verklaringen van steun, nog steeds zijn eigen therapie moet betalen.
Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV is niet alleen een eye-opener voor iedereen die geïnteresseerd is in de schimmige kant van de entertainmentindustrie. Met diepgaande interviews en onthullende getuigenissen werpt deze docuserie een kritische blik op een tijdperk van televisie waarin de onschuld van jeugdprogramma's vaak slechts een façade bleek te zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!