South Park neemt Lizzo op de hak: "Grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden!"

TV en Series
maandag, 27 mei 2024 om 20:00
60kizk018tkgyzvzwworsrwg89v
Zangeres Lizzo heeft gereageerd op een recente aflevering van de populaire animatieserie South Park. De special, getiteld The End of Obesity, richt zich op afslankmedicijnen zoals Ozempic en Mounjaro en neemt daarbij Lizzo op de hak. In een video die ze op Instagram plaatste, deelde Lizzo haar gedachten over deze verwijzing.
"Jongens, mijn grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden. Ik ben genoemd in een aflevering van South Park. Ik ben zo bang," zei ze aan het begin van de video. Met een mix van humor en schokreactie speelt ze vervolgens de clip af waarin de satirische verwijzing naar haar te zien is.
In de aflevering ontdekt Cartman een afslankmedicijn, maar zijn verzekering dekt het niet en zijn moeder kan het niet betalen. De dokter stelt een nieuw medicijn voor genaamd 'Lizzo'. De voice-over in de nepcommercial verklaart: "FDA-goedgekeurde Lizzo zorgt ervoor dat je je goed voelt over je gewicht, en het kost 90% minder dan Ozempic. Uit onderzoeken blijkt dat 70% van de patiënten met Lizzo zich niet meer druk maken over hun gewicht. Lizzo helpt je alles te eten wat je wilt en fysieke activiteit tot een minimum te beperken."
Lizzo reageerde op deze parodie door te zeggen: "Ik heb de wereld laten zien hoe je van jezelf kunt houden en nergens om geeft. Dit heb ik zodanig gedaan dat zelfs de mensen in Colorado mij kennen en me in hun cartoon, die al 25 jaar bestaat, hebben opgenomen.”
De aflevering van South Park, die afgelopen vrijdag in de Verenigde Staten in première ging, maakt gebruik van hun kenmerkende satirische stijl om maatschappelijke kwesties aan de kaak te stellen. In dit geval richten ze zich op de obsessie met gewichtsverlies en de invloed van afslankmedicijnen. Het is nog niet duidelijk wanneer de special in Nederland te zien is.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!