Prime Video gaat flink investeren in hoogwaardige Scandinavische content

TV en Series
donderdag, 14 maart 2024 om 22:45
xfnl7itjwudr0napusgufoojj7o
Fans van Scandinavische misdaadseries kunnen maar beter alvast een abonnement afsluiten bij Prime Video, aangezien de streamingdienst een aantal nieuwe series uit Noord-Europa zal toevoegen aan hun aanbod. De streamingdienst gaat flink investeren in hoogwaardige Scandinavische content, zo meldt Variety. Onder deze nieuwe aanwinsten bevinden zich opwindende series zoals Blind Spot en VAKA.
Blind Spot is gebaseerd op de bestseller van Anne Holt, 1222, en draait om Hanne Wilhelmsen, een scherpe en duistere politieagent. De serie, geschreven door Sara Heldt (Sandhamn Murders) samen met Erik Skjoldberg (Occupied), volgt Hanne die zich na een treinongeluk bevindt in een afgelegen berghotel en begint met het onderzoeken van mysterieuze moorden, zelfs als ze tijdelijk geschorst is van de politie.
VAKA, met Aliette Opheim (The Congregation) en Jonas Karlsson (The Final Race), volgt de verspreiding van een dodelijke slapeloosheidsepidemie in Stockholm. De serie volgt een gevallen minister die moet balanceren tussen het aanpakken van de crisis en het zorgen voor zijn zoon, terwijl een ambulancemedewerker er alles aan doet om haar geliefde te redden. De serie is gemaakt door Brynja Bjork, die ook optreedt als hoofdschrijver, met aanvullende afleveringen geschreven door Pauline Wolff.
Prime Video onthulde ook een aantal non-fictieshows, waaronder Roast on the Coast met Linda P en de documentaire Svennis over het leven en de carrière van de voetballegende Sven-Göran Eriksson.
Met deze nieuwe series, samen met een scala aan andere non-fictieprogramma's en aankomende titels, bewijst Prime Video haar toewijding aan het leveren van diverse en boeiende content voor haar kijkers. Voor fans van Scandinavische misdaadseries is een abonnement op Prime Video nu meer dan ooit de moeite waard, met een overvloed aan intrigerende verhalen die wachten om ontdekt te worden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!