Marvel-actrice krijgt hoofdrol aangeboden in nieuwe Jurassic World-film

Films
donderdag, 14 maart 2024 om 19:45
ji1yuuasrswc73yct6jekm5r8ry
Er zijn sterke aanwijzingen dat Scarlett Johansson de hoofdrol zal vertolken in Jurassic World 4, waarbij ze de plek inneemt van Chris Pratt, die de leiding had in de vorige drie films. Volgens doorgaans betrouwbare scooper The Insneider heeft Johansson al overleg gehad met regisseur Gareth Edwards en producent Frank Marshall. De vraag is nu of ze de uitnodiging van Universal Pictures zal aanvaarden.
Hoewel het plot van de nieuwe Jurassic World-film nog geheim wordt gehouden, wordt gefluisterd dat de titel mogelijk Jurassic City zal zijn. Het scenario wordt geschreven door David Koepp, bekend van het oorspronkelijke script van Jurassic Park. Ook opvallend is de terugkeer van Steven Spielberg, die samen met Marshall als uitvoerend producent is verbonden aan Amblin Entertainment.
Financieel gezien hebben de Jurassic World-films enorme successen geboekt, ondanks gemengde kritieken. Jurassic World, Jurassic World: Fallen Kingdom en Jurassic World: Dominion hebben allemaal meer dan een miljard dollar opgebracht aan de wereldwijde box office. Echter, Dominion werd slecht ontvangen door critici, met een score van slechts 29% op Rotten Tomatoes.
De oorsprong van de franchise komt voort uit de roman Jurassic Park uit 1990 van Michael Crichton. Spielberg bracht dit verhaal in 1993 tot leven op het witte doek, waarna het al snel een cultureel fenomeen werd. De films draaien om genetisch gemanipuleerde dinosauriërs die tot leven zijn gebracht door middel van klonen, met pretparken en afgelegen eilanden als setting.
De eerste film volgt een groep wetenschappers en kinderen die een nieuw pretpark met dinosauriërs bezoeken, waarbij chaos ontstaat wanneer de beveiligingssystemen falen. Na Jurassic Park volgden The Lost World: Jurassic Park in 1997 en Jurassic Park III in 2001.
De nieuwe Jurassic World staat gepland voor een wereldwijde release op 2 juli 2025. De verwachting is dat de komende maanden meer nieuws over de cast en het plot bekend wordt gemaakt. Houd onze website in de gaten voor meer Jurassic World-updates!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!