Nieuwe psychologische thrillerserie met Benedict Cumberbatch aangekondigd door Netflix

TV en Series
zaterdag, 23 maart 2024 om 14:00
xswb5gzptd9tvgq6uwbv3tnu8ro
Op 30 mei 2024 brengt Netflix de nieuwe thriller Eric uit, een zesdelige miniserie die kijkers meeneemt naar het New York van de jaren '80. De serie is gecreëerd door Abi Morgan, bekend van haar werk aan prijswinnende series en films zoals The Hour, The Iron Lady en The Split, en wordt geregisseerd door Lucy Forbes, bekend van This Is Going To Hurt en The End of the F**ing World.
In de hoofdrol schittert de getalenteerde Benedict Cumberbatch als Vincent, een vooraanstaande poppenspeler in New York. Vincent's leven neemt echter een duistere wending wanneer zijn negenjarige zoon plotseling verdwijnt op weg naar school. Wat volgt is een hartverscheurende zoektocht door de levendige, maar gevaarlijke straten van de stad, waar Vincent geconfronteerd wordt met zijn diepste angsten en demonen.
Terwijl Vincent worstelt met zijn eigen schuldgevoelens en wanhoop, klampt hij zich vast aan de overtuiging dat zijn zoon zal terugkeren als hij zijn creatie, een blauw monsterpoppetje genaamd Eric, op televisie kan krijgen. Maar naarmate zijn obsessie groeit, begint Vincent de grip op de werkelijkheid te verliezen, waardoor hij steeds dieper in een spiraal van waanzin terechtkomt.
Hoewel Eric geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal, heeft Netflix hierover geen verdere details verstrekt. Wat wel bekend is gemaakt, is dat de nieuwe serie vanaf 30 mei te zien zal zijn, waarbij naast Cumberbatch ook andere getalenteerde acteurs zoals Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III en Ivan Howe hun opwachting maken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!