Donker-komische dramaserie over de stalker van komiek Richard Gadd komt naar Netflix

TV en Series
vrijdag, 22 maart 2024 om 20:00
baby
Netflix brengt in april de nieuwe duistere en dramatische - maar toch scherp grappige - serie Baby Reindeer. De serie is een waargebeurd verhaal, geschreven door en met in de hoofdrol, die zijn bekroonde one-man-show heeft omgezet in een zevendelige miniserie.
Het verhaal van Baby Reindeer draait om de worstelende komiek Donny Dunn (Gadd) en zijn vreemde relatie met een vrouw genaamd Martha (Jessica Gunning), wiens aanvankelijk vriendelijke houding afbrokkelt wanneer ze Donny genadeloos begint te stalken.
Net als zijn veelzijdige maker leent de show zich voor meerdere genres, een boeiende mix van zware emotie en humor die volgens Gadd niet alleen een artistieke keuze is, maar ook trouw is aan de realiteit. "Ik denk dat het leven een komedie-drama is," zegt Gadd. "In sommige van de donkerste plekken waar ik ben geweest, heb ik op de een of andere manier gegniffeld. En sommige van de grappigste plekken waar ik ben geweest, inclusief achter de schermen bij comedyclubs met andere komieken, kunnen ook de meest deprimerende plekken zijn.”
Hun eerste interactie is onschuldig: terwijl hij achter de bar staat, toont Donny vriendelijkheid aan Martha, een klant van wie de kwetsbaarheid direct merkbaar is. Maar, zoals het gezegde luidt: "geen goede daad blijft onbestraft", en deze toevallige ontmoeting ontketent een verstikkende obsessie die zowel hun levens dreigt te ruïneren als Donny dwingt zijn diep begraven trauma onder ogen te zien.
Hoewel dit soort verhaallijn misschien bekend voorkomt, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet zomaar een verhaal is - het is waargebeurd. Omdat het uit zo'n persoonlijke plek kwam, vermeed Gadd bewust de zwart-witte, clichématige stalker-verhalen die al eerder zijn verteld, ervoor zorgend dat de menselijkheid intact blijft.
Baby Reindeer is vanaf 11 april te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!