Netflix kondigt officieel tweede seizoen aan van hitserie '3 Body Problem'

TV en Series
woensdag, 15 mei 2024 om 22:35
3bp 101 unit 03609rc
Netflix heeft officieel bekendgemaakt dat de hitserie 3 Body Problem vernieuwd is voor een tweede seizoen. De grensverleggende sci-fi serie van David Benioff, D.B. Weiss (bekend van Game of Thrones) en Alexander Woo (The Terror, True Blood) zal terugkeren met gloednieuwe afleveringen op Netflix.
"We zijn verheugd dat we dit verhaal kunnen vertellen tot aan zijn epische conclusie," verklaarden Benioff, Weiss en Woo. "Sinds we de laatste pagina van de magnifieke trilogie van Cixin Liu hebben gelezen, hoopten we dat we het publiek mee konden nemen naar het einde van het universum. Hier gaan we!" De aankondiging vond plaats tijdens de Netflix Upfront-presentatie in New York City, waar Bela Bajaria, Chief Content Officer van Netflix, bevestigde dat 3 Body Problem de kijkers mee zal blijven nemen op de volledige reis van dit epische verhaal.
Gebaseerd op de bestverkopende romans van Cixin Liu, domineerde 3 Body Problem de Netflix-hitlijsten en bereikte het de top 10 in 93 landen. De serie onderzoekt hoe de mensheid reageert op zijn grootste bedreiging, beginnend tijdens de Culturele Revolutie in China in de jaren '60. Het introduceert Ye Wenjie, een jonge vrouw die een noodlottige beslissing neemt die door de ruimte en tijd echoot tot op de dag van vandaag.
Benioff, Weiss en Woo hebben eerder gedeeld dat het nauwlettend volgen van de verweven karakterbogen en Easter eggs in het eerste seizoen cruciaal zal zijn bij het afstemmen op meer afleveringen. Belangrijke vragen, zoals de betekenis van de sprookjes die Jin en Will lezen en waarom Saul werd gekozen als Wallfacer, zullen worden beantwoord in het hoopvolle tweede seizoen van 3 Body Problem.
Naast Benioff, Weiss en Woo, zijn ook Emmy Award-winnaars Rian Johnson, Ram Bergman en Nena Rodrigue betrokken als uitvoerend producenten. Qi Lin, voormalig voorzitter van Yoozoo Group, en Jilong Zhao, CEO van de rechthebbende The Three-Body Universe, zijn uitvoerend producenten, samen met Xiaosong Gao en Lauren Ma.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!