Netflix kondigt nieuwe keiharde actieserie aan met Emmy-winnaar Yahya Abdul-Mateen II

TV en Series
dinsdag, 11 juni 2024 om 14:00
2ccpatcrmpqbykun1uylb5p73f1
Netflix heeft officieel de nieuwe serie Man On Fire aangekondigd, waarin de Emmy-winnaar Yahya Abdul-Mateen II de hoofdrol zal vertolken. De serie, gebaseerd op de boekenreeks van A.J. Quinnell, volgt Abdul-Mateen als John Creasy, een voormalig Special Forces-soldaat die worstelt met zware PTSD en innerlijke demonen. Steven Caple Jr., bekend van Transformers: Rise of the Beasts en Creed II, zal de eerste twee afleveringen regisseren en ook als uitvoerend producent optreden.
Man On Fire volgt het verhaal van John Creasy, een Special Forces-soldaat die bekendstaat om zijn vermogen om de meest barre omstandigheden te overleven. Na zijn diensttijd wordt hij geconfronteerd met ernstige PTSD en persoonlijke problemen, wat hem dwingt om een nieuwe start te maken. Terwijl hij zijn verleden probeert achter zich te laten, wordt hij opnieuw in gevaarlijke situaties geworpen en moet hij harder vechten dan ooit tevoren. De serie is een adaptatie van de eerste twee boeken van Quinnell's vijfdelige reeks, waaronder Man on Fire en The Perfect Kill.
Yahya Abdul-Mateen II neemt de rol van John Creasy op zich, een rol die eerder door Denzel Washington werd vertolkt in de bekende filmadaptatie uit 2004. Abdul-Mateen is geen onbekende in de wereld van intense en complexe personages. Zijn veelzijdigheid is bewezen in films als Aquaman, Us, The Trial of the Chicago 7 en Candyman.
De serie wordt geschreven en geproduceerd door Kyle Killen, die eerder werkte aan de Fear Street-trilogie voor Netflix en de televisieadaptatie van de videogame Halo. Steven Caple Jr. zal naast de regie van de eerste twee afleveringen ook als uitvoerend producent dienen. Chernin Entertainment, dat een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst met Netflix heeft, is een van de productiebedrijven achter de serie.
Man on Fire heeft al twee eerdere filmadaptaties gekend: de eerste in 1987 met Scott Glenn in de hoofdrol, en de tweede, meer bekende versie uit 2004 met Denzel Washington. De Netflix-serie belooft echter een nieuwe en diepgaandere verkenning van het personage Creasy te bieden, door zich niet alleen te richten op zijn acties en wraak, maar ook op zijn interne strijd en de gevolgen van zijn verleden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!