'The Night Agent'-maker Shawn Ryan sluit deal met Netflix: Krijgt de hitserie een spin-off?

TV en Series
dinsdag, 11 juni 2024 om 12:00
the night agent s1 e1 00 01 38 04r
Shawn Ryan, de bedenker van de succesvolle tv-serie The Night Agent, heeft een belangrijke vierjarige deal gesloten met Netflix. Deze overeenkomst, die volgens bronnen acht cijfers beslaat, opent de deur naar een mogelijke uitbreiding van The Night Agent in een bredere franchise, inclusief geruchten over spin-offs sinds de succesvolle lancering van de serie in maart 2023.
The Night Agent klom snel in populariteit en verzekerde zich van de zesde plaats op Netflix' Top 10 Meest Populaire Engelstalige Series lijst. Gezien Netflix' geschiedenis van het uitbreiden van populaire series naar franchises—zoals Bridgerton, Monster, Wednesday, Stranger Things en The Witcher—biedt de nieuwe samenwerking met Ryan mogelijkheden voor vergelijkbare groei voor The Night Agent.
De overeenkomst met Ryan markeert een belangrijk moment voor Netflix, die de strijd om zijn talenten heeft gewonnen van grote studio's zoals Sony Pictures TV, NBCUniversal en Warner Bros. TV. Deze deal gaat in zodra Ryan's huidige contract met Sony TV eind oktober afloopt. In de tussentijd heeft Netflix al een schrijverskamer geopend voor het derde seizoen van The Night Agent.
Met deze nieuwe overeenkomst kan Netflix eenvoudiger The Night Agent opschalen naar een franchise met potentiële spin-offs. Dit is een standaard bij succesvolle Netflix-series en het universum van The Night Agent lijkt daar een perfecte kandidaat voor te zijn.
Ryan, een ervaren en veelzijdige showrunner, heeft bewezen meerdere series tegelijk te kunnen beheren. Dit heeft hij gedaan door zijn MiddKidd productiebedrijf, samen met zijn langdurige partner Marney Hochman, die samen met hem de overstap naar Netflix maakt. Zijn loyaliteit aan Sony TV, waar hij 13 jaar lang aan back-to-back deals werkte, maakte de beslissing om te vertrekken niet gemakkelijk. Toch overtuigde de wereldwijde reikwijdte van Netflix en de goede relatie met Bela Bajaria en haar team hem om de sprong te wagen.
Ondanks zijn nieuwe samenwerking met Netflix, blijft Ryan actief betrokken bij Sony TV. Naast The Night Agent is hij co-creator en uitvoerend producent van de dramaserie S.W.A.T., die onlangs werd verlengd voor een achtste seizoen. Bovendien werkt hij aan American Hostage, een dramaserie die wacht op groen licht bij MGM+, met Jon Hamm in de hoofdrol