Netflix deelt nieuwe trailer van waargebeurde thrillerserie over mysterieuze Franse sekte

TV en Series
vrijdag, 29 maart 2024 om 15:00
a ep01 unit 01039 1jpga ep01 unit 01039 1
De nieuwe Franse miniserie Anthracite is vanaf 10 april te streamen, en Netflix Frankrijk heeft zojuist een nieuwe trailer gedeeld van deze veelbelovende productie. De mysterieuze thrillerserie is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in Frankrijk in de jaren negentig.
Gemaakt door Fanny Robert (bekend van Profilage) en Maxime Berthemy, bestaat Anthracite uit zes afleveringen van ongeveer vijftig minuten. De miniserie is gebaseerd op een nieuwsbericht over een collectieve zelfmoord van 25 mensen, allen leden van de sekte genaamd de Orde van de Zonnetempel. Dit verontrustende incident vond plaats in de Franse Alpen.
Het verhaal van Anthracite begint in 1994, het jaar waarin de collectieve zelfmoord van een sekte die gevestigd was in een klein dorpje in de Alpen de krantenkoppen haalde. Dertig jaar later werd een vrouw vermoord aangetroffen, volgens dezelfde rituelen van deze mysterieuze gemeenschap waarvan men dacht dat ze verdwenen was. Jaro Gatsi, een jonge delinquent die naar de bergen was gekomen om weer op het rechte pad te komen, wordt dan de ideale zondebok voor deze duistere zaak.
Vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen, kan hij rekenen op de steun van Ida, een excentrieke en zeer verbonden nerd die op zoek is naar haar vermiste vader. Ze zullen al snel begrijpen dat hun ontmoeting niet toevallig is, net zoals hun betrokkenheid bij dit verhaal. De antwoorden die ze zoeken liggen verscholen in de geheimen van hun eigen verleden.
Anthracite wordt al voorzichtig bestempeld als een van de meest opwindende Franse series van 2024 op Netflix. De serie is vanaf 10 april te streamen op Netflix. Bekijk hieronder de (Franstalige) trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!