Remake van iconische Franse filmklassieker maakt vandaag zijn intrede op Netflix

Films
vrijdag, 29 maart 2024 om 16:00
sdlp 20230223 unit 00929jpgsdlp 20230223 unit 00929
Vanaf vandaag worden Netflix-kijkers getrakteerd op de nieuwe actiefilm The Wages of Fear, een remake van de Franse klassieker uit de jaren 50, Le Salaire de la Peur. Deze nieuwe versie, gemaakt door actie-thriller expert Julien Leclercq, is nu eindelijk te streamen. Kan de remake de klassieker overtreffen?
Het oorspronkelijke verhaal uit 1953 volgde vier mannen, vertolkt door Yves Montand, Peter van Eyck, Charles Vanel en Folco Lulli, die een gevaarlijke en zeer instabiele lading nitroglycerine moesten vervoeren om een oliebronbrand te blussen. Voor de reboot heeft Julien Leclercq een nieuwe cast samengesteld met Franck Gastambide, bekend van Taxi 5, Alban Lenoir (Lost Bullet), Ana Girardot (The House) en Sofiane Zermani (No Limit).
Leclercq deelt het co-schrijverschap met Hamid Hlioua, bekend van onder andere Ganglands en The Eddy. De productie wordt verzorgd door Julien Madon en Leclercq onder de vlag van hun in Parijs gevestigde bedrijf, Labyrinthe Films, in samenwerking met TF1 Studios.
Het origineel, geregisseerd door Henri-Georges Clouzot, behaalde groot succes en won prijzen op filmfestivals in Berlijn en Cannes in 1953. De invloed van deze film strekte zich uit naar latere werken zoals Howard W. Koch's Violent Road en William Friedkin's Sorcerer. Zelfs Christopher Nolan heeft aangegeven dat hij de film gebruikte als referentie voor scènes in Dunkirk.
De kans op succes voor de remake lijkt zeer gering. De teaser onthult een actievolle thriller die op geen enkele manier de magie van het origineel lijkt te vangen. Laten we hopen dat de remake in ieder geval bijdraagt aan een herontdekking van het origineel. Ondanks dat Le Salaire de la Peur al behoorlijk oud is, blijft het een absolute aanrader om te kijken. The Wages of Fear is nu te zien op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!