Netflix deelt eerste trailer van nieuwe waargebeurde miniserie 'The Asunta Case'

TV en Series
dinsdag, 26 maart 2024 om 12:00
asunta s01 e06 03102023 manuelfdez valde s mfv3203
Netflix heeft de eerste trailer gedeeld van The Asunta Case, de nieuwe waargebeurde miniserie over de moord op Asunta Basterra in 2013, een van de meest schokkende zaken in de geschiedenis van Spanje. De serie is vanaf 26 april te zien op de streamingdienst en is geproduceerd door Bambú producciones, bekend van Spaanse topseries als Las Chicas del Cable, Imperium, Nacho, en Land of Woman.
De officiële beschrijving van de nieuwe miniserie luidt: "Op 21 september 2013 melden Rosario Porto en Alfonso Basterra de vermissing van hun dochter Asunta, van wie het lichaam enkele uren later wordt gevonden langs een weg buiten Santiago de Compostela. Het politieonderzoek onthult al snel bewijs dat Rosario en Alfonso als mogelijke daders van het misdrijf aanwijst. Het nieuws schokt de stad en zelfs het land. Wat kan twee ouders ertoe brengen het leven van hun dochter te beëindigen? Wat verbergt zich onder dat perfecte familieplaatje?"
De cast bestaat uit Tristán Ulloa, bekend van zijn rollen in de Netflix-serie Warrior Nun en zijn verschijning in Terminator: Dark Fate, die de rol van Rosario Porto vertolkt, terwijl Candela Peña schittert als de echtgenoot Alfonso Basterra. De rest van de cast bestaat uit Javier Gutiérrez, María León en Carlos Blanco. Bekijk hieronder de eerste officiële trailer.
Op 22 september 2013 werd het levenloze lichaam van Asunta Yong Fang Basterra Porto gevonden in Teo, A Coruña, Galicië, Spanje, slechts enkele dagen voor haar dertiende verjaardag. De autopsie wees uit dat ze gestorven was door verstikking en dat ze op de dag van haar overlijden minstens zevenentwintig Lorazepam-pillen had ingenomen, wat meer dan negen keer de gebruikelijke dosis voor een volwassene was. Deze tragische gebeurtenis leidde tot een uitgebreid onderzoek dat later bekend werd als de Asunta Basterra zaak.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!