Nederlandse zaaddonor uit Netflix-serie 'The Man with 1000 Kids' reageert: "pure sensatie!"

TV en Series
donderdag, 27 juni 2024 om 12:00
<br>
Gisteren lanceerde Netflix de nieuwe trailer van de nu al veelbesproken documentaire The Man with 1000 Kids. Deze driedelige serie duikt in het verhaal van de Nederlandse spermadonor Jonathan Meijer, die wereldwijd bekend werd vanwege zijn activiteiten in de vruchtbaarheidsindustrie. Meijer heeft nu, in aanloop naar de release van de nieuwe docuserie, gereageerd op de lancering.
Jonathan Meijer wordt beschuldigd van het misleiden van talloze vrouwen door hen te overtuigen van zijn spermadonatie, zonder hen volledig te informeren over de omvang van zijn donaties. In Nederland is hem sinds 2017 verboden sperma te doneren, maar dat heeft hem niet tegengehouden. Meijer ging internationaal en bleef anonieme donaties doen, gebruikmakend van het gebrek aan wereldwijde regelgeving in de vruchtbaarheidsindustrie.
In een YouTube-video heeft Meijer gereageerd op de nieuwe Netflix-docuserie, waarin hij duidelijk maakt niet te hebben meegewerkt aan de docuserie. Meijer zegt: “Allereerst, ik weet er niet veel van omdat ik niet heb meegewerkt. Maar er komt dus een documentaire over mij als donor. Dus alles wat je ziet in deze documentaire, daar heb ik niet aan meegewerkt. Het is wat zij over mij denken en wat anderen over mij zeggen.”
De titel van de docuserie zou eerst The Fertility Fraudster heten. “Ja, dat is geen titel waar ik mee kan werken, dat is geen titel waar ik mee akkoord ga,” zegt Meijer. “Maar ze hebben het een beetje afgezwakt. Nu heet het The Man with 1000 Kids en het gaat over mij als spermadonor.”
Volgens Meijer maakt Netflix zich schuldig aan het creëren van sensatie. “Ik vind de titel sensationeel en misleidend, want The Man With 1000 Kids zou eigenlijk moeten zijn De spermadonor die vrijwillig 550 kinderen heeft helpen verwekken. De titel is zeer misleidend.” Meijer is duidelijk niet te spreken over de streamingdienst en zegt: “Ik heb geen Netflix. Ik vind het slecht, het is een slecht bedrijf, en de trailer is gewoon sensationeel.”
De nieuwe Netflix-docuserie is vanaf 3 juli te zien. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!