HBO verrast met de spectaculaire trailer van nieuwe Dune-serie 'Dune: Prophecy'

TV en Series
woensdag, 15 mei 2024 om 16:40
dune prop
HBO Max heeft de langverwachte eerste officiële trailer vrijgegeven voor de aankomende Dune-serie, Dune: Prophecy. De serie brengt een verhaal uit de sciencefiction-wereld van auteur Frank Herbert naar het kleine scherm en zal deze herfst worden uitgezonden. De trailer werd zojuist voor het eerst getoond tijdens de Warner Bros. Discovery Upfront-presentatie in New York.
Het verhaal speelt zich 10.000 jaar af voor de opkomst van Paul Atreides en volgt twee zussen van het Harkonnen-huis terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen, en de legendarische sekte stichten die bekend zal worden als de Bene Gesserit.
De serie bouwt voort op het immense succes van Dune: Part Two, dat wereldwijd $710 miljoen heeft opgebracht. Alison Schapker (bekend van Fringe) fungeert als showrunner en uitvoerend producent. De cast bestaat uit een indrukwekkende lijst namen, waaronder Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, en vele anderen.
Het project, voorheen bekend als Dune: The Sisterhood, is geïnspireerd op de roman Sisterhood of Dune geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Het zal zes afleveringen tellen en belooft een diepgaande verkenning van het universum van Dune, met een focus op de opkomst van de Bene Gesserit.
Naast Schapker, die fungeert als showrunner en uitvoerend producent, zijn Diane Ademu-John, Anna Foerster, Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns, Jon Spaihts, Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert betrokken als uitvoerend producenten of co-producers.
De aankomende serie heeft een lange weg afgelegd, met meerdere wijzigingen in de showrunner en een creatieve reset in 2023. Maar nu, met de release van de trailer, worden fans van het Dune-universum opnieuw ondergedompeld in een episch verhaal dat de rijke geschiedenis van Herberts creatie verkent. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!