Deze steengoede misdaadserie is een must-watch voor true crime-fans: "Mijn bloed kookt van woede!"

TV en Series
donderdag, 20 juni 2024 om 19:00
6t7ftstfl9k16n5jlhngjh169e8
The Long Shadow, een zevendelige Britse true crime-serie, is een niet te missen miniserie voor iedere true crime-liefhebber. Beschikbaar op SkyShowtime in Nederland, biedt deze serie een diepgaande blik op de vijfjarige klopjacht op de beruchte seriemoordenaar Peter Sutcliffe, beter bekend als de Yorkshire Ripper.
Geschreven door George Kay, bekend van de series Hijack en Lupin, en geregisseerd door Lewis Arnold, biedt The Long Shadow een gevoelige en genuanceerde benadering van de gebeurtenissen. De serie is gebaseerd op het boek Wicked Beyond Belief van Michael Bilton, evenals op honderden politiedossiers, interviews en rapporten. Dit zorgt voor een realistisch en gedetailleerd beeld van het onderzoek naar Sutcliffe, die van 1975 tot 1980 terreur zaaide in Yorkshire.
De cast van The Long Shadow bestaat uit een indrukwekkende reeks acteurs, waaronder Toby Jones als DCS Dennis Hoban en David Morrissey als DCS George Oldfield, de twee rechercheurs die een centrale rol speelden in het onderzoek. Andere opvallende namen zijn Katherine Kelly als slachtoffer Emily Jackson en Daniel Mays als haar man, Sydney Jackson.
In tegenstelling tot veel andere true crime-series, legt The Long Shadow de nadruk op de levens van de slachtoffers en hun nabestaanden. Dit wordt bekrachtigd door de woorden van ITV's Head of Drama, Polly Hill, die stelt dat de serie een “gevoelige en briljante drama” biedt. Door het verhaal vanuit het perspectief van de slachtoffers en hun families te vertellen, wordt een diepere laag van empathie en begrip toegevoegd. Dit maakt de serie niet alleen een kroniek van de misdaden, maar ook een eerbetoon aan degenen die hun leven verloren of beschadigd raakten.
The Long Shadow is niet alleen een spannende true crime-serie, maar ook een kritische reflectie op de maatschappelijke problemen van toen en nu. Het belicht thema's zoals institutioneel falen, misogynie en het voortdurende geweld tegen vrouwen. De serie is genomineerd voor de Best Limited Drama-categorie bij de British Academy Television Awards 2024, wat de kwaliteit en impact van de serie onderstreept.

‘The Long Shadow’ about the Yorkshire Ripper is making my blood BOIL with anger. How the police differentiated between ‘prostitutes’ and ‘nice girls’ as a value of their human worth. And you’ve now got modern day arseholes like Andrew Tate glamourising this ingrained misogyny.

560
Reply
Op social media verbazen kijkers zich vooral over de houding en de absurde keuzes van de politie. Iemand schrijft: “The Long Shadow over de Yorkshire Ripper laat mijn bloed koken van woede. Hoe de politie onderscheid maakte tussen ‘prostituees’ en ‘nette meisjes’ op basis van hun waarde als mens.”
The Long Shadow is in Nederland te streamen via SkyShowtime. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!