Deze kneiterharde misdaadserie is een must-watch voor iedereen met een Netflix-abonnement

TV en Series
zondag, 24 maart 2024 om 19:00
ouhuoq8m2nki8exptv0pybd3aih
Een van de meest geprezen en bekroonde series van Netflix is Ozark, een Amerikaanse misdaaddramaserie gecreëerd door Bill Dubuque en Mark Williams. De serie heeft sinds de release een enorme aanhang gekregen en is voor iedereen met een Netflix-abonnement verplichte kost. De serie kan bogen op een verbluffende IMDb-score van 8.5 en bewijst zichzelf daarmee als een absolute must-watch.
Ozark vertelt het verhaal van Marty en Wendy Byrde, gespeeld door Jason Bateman en Laura Linney, een echtpaar dat betrokken raakt bij het witwassen van geld voor een Mexicaans drugskartel. Na een mislukte witwasoperatie biedt Marty aan om een grotere operatie op te zetten in de regio Lake of the Ozarks in Missouri, waarbij de Byrdes verstrikt raken in een web van lokale criminelen en gevaarlijke situaties, waaronder de Langmore- en Snell-families en later de Kansas City-maffia.
De serie heeft lof gekregen voor zijn realisme en aandacht voor detail, vooral als het gaat om het portretteren van het witwassen van geld. De schrijvers van de serie hebben samengewerkt met een FBI-agent die gespecialiseerd is in financiële misdrijven, evenals een hedgefondsmanager, om ervoor te zorgen dat het verhaal geloofwaardig en realistisch blijft.
Ozark heeft tijdens zijn hele loop lovende kritieken ontvangen van zowel critici als publiek, met name voor zijn toon, regie, productiewaarden en acteerprestaties. De serie heeft in totaal 45 Primetime Emmy Award-nominaties ontvangen, met prijzen voor de regie van Jason Bateman en de acteerprestaties van Julia Garner, die als Ruth Langmore de award voor beste bijrol in ontvangst mocht nemen.
Naast zijn artistieke verdiensten heeft Ozark ook een aanzienlijke impact gehad buiten het scherm. De serie heeft geholpen om het toerisme en de bekendheid van de regio Lake of the Ozarks te vergroten, met zelfs de opening van een restaurant genaamd Marty Byrde's in Lake Ozark, Missouri, geïnspireerd op de show.
Hoewel velen de serie waarschijnlijk al hebben gezien, valt Ozark niet genoeg aan te raden. Dus, mocht je nog op zoek zijn naar een spannende serie om te bingen en Ozark nog niet hebben gezien? Alle vier de seizoenen staan op Netflix!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!