Deze Duitse Netflix-serie is een niet te missen thriller voor fans van het genre

TV en Series
dinsdag, 02 april 2024 om 10:00
n2eb4zgnydqhlc3vigmqut1imoa
Voor liefhebbers van mysterieuze thrillerseries is de spannende Duitse/Oostenrijkse Netflix-serie Totenfrau een absolute aanrader. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Bernhard Aichner, is Totenfrau meesterlijk geregisseerd door Nicolai Rohde naar een scenario geschreven door Barbara Stepansky en Wolfgang Mueller.
De serie volgt Brünhilde Blum (Anna Maria Mühe), een begrafenisondernemer die haar nalatenschap in Bad Annenhof, een fictief skioord nabij Innsbruck, runt. Ondanks haar moeilijke jeugd heeft Brünhilde nu een gelukkig gezinsleven met haar man Mark Thaler en hun twee kinderen Nela en Tim. Maar het geluk van de familie wordt abrupt verstoord wanneer Mark bij een ongeluk voor de ogen van zijn vrouw wordt aangereden en overlijdt aan zijn verwondingen.
De identiteit van de dader van het ongeluk blijft in nevelen gehuld. Brünhilde, vastbesloten om gerechtigheid te vinden voor haar man, raakt verstrikt in een web van leugens, geheimen en bedrog. Terwijl ze op zoek gaat naar antwoorden, ontdekt ze steeds meer onthutsende waarheden over haar eigen leven en dat van haar geliefden.
Naast Brünhilde worden we voorgesteld aan een kleurrijk scala aan personages, van haar excentrieke assistent Reza Shadid tot de mysterieuze Dunja, wiens rol een cruciale wending aan het verhaal geeft. Elk personage draagt bij aan de gelaagdheid van het plot en houdt de kijker gedurende de zes afleveringen op het puntje van de stoel.
De serie heeft een IMDb-score van 6.8 en heeft de goedkeuring van het publiek. Op X/Twitter zijn Netflix-kijkers dan ook enthousiast en omschrijven de serie als "echt een mega aanrader". Bekijk hieronder de trailer van de miniserie. Ga jij kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!