Apple TV+ deelt eerste trailer van nieuwe waargebeurde miniserie met Michael Douglas

TV en Series
woensdag, 13 maart 2024 om 20:00
020524 apple tv franklin a new limited series starring and executive produced by michael douglas big image 02
Apple TV+ heeft vandaag aangekondigd dat Franklin, een nieuwe miniserie met in de hoofdrol en uitvoerend geproduceerd door Academy, Emmy en AFI Lifetime Achievement Award-winnaar Michael Douglas, wereldwijd in première zal gaan op Apple TV+. De eerste drie afleveringen van het acht-delige seizoen zullen te zien zijn op vrijdag 12 april, gevolgd door één nieuwe aflevering elke vrijdag tot en met 17 mei 2024.
Gebaseerd op het boek van Pulitzer Prize-winnaar Stacy Schiff, A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America, verkent Franklin het opwindende verhaal van de grootste gok van Benjamin Franklin's carrière. In december 1776 is Franklin wereldberoemd om zijn elektrische experimenten, maar zijn passie en macht worden op de proef gesteld wanneer - terwijl de toekomst van de Amerikaanse onafhankelijkheid aan een zijden draadje hangt - hij begint aan een geheime missie naar Frankrijk.
De achtjarige Franse missie wordt beschouwd als Franklins belangrijkste dienst aan zijn land, zonder welke Amerika de Revolutie niet had kunnen winnen. Diplomaten en historici beschouwen het nog steeds als de grootste enkelvoudige ambtsperiode van een ambassadeur in de geschiedenis van Amerika.
De cast bestaat ook uit Noah Jupe (A Quiet Place) als Temple Franklin, Thibault de Montalembert (Call My Agent!) als Comte de Vergennes, Daniel Mays (Line of Duty) als Edward Bancroft, Ludivine Sagnier (Lupin) als Madame Brillon, Eddie Marsan (Ray Donovan) als John Adams, Assaad Bouab (Call My Agent!) als Beaumarchais, Jeanne Balibar (Irma Vep) als Madame Helvetius en Theodore Pellerin (There's Someone Inside Your House) als Marquis de Lafayette.
Naast Douglas bestaat het creatieve team uit de Emmy- en WGA Award-winnende schrijver en uitvoerend producent Kirk Ellis (John Adams) en de Emmy, WGA en Pulitzer Prize Award-genomineerde schrijver en uitvoerend producent Howard Korder (Boardwalk Empire). Emmy en DGA Award-winnende regisseur Tim Van Patten (Masters of the Air, The Sopranos) treedt op als regisseur en uitvoerend producent.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!