The Nerd Shepherd

Michael Bay voorkwam topless scène van Scarlett Johansson vanwege PG-13 rating

The Island

Scarlett Johansson, een van Hollywood’s meest gerespecteerde actrices, staat niet alleen bekend om haar talent, maar ook om haar vastberadenheid om haar personages zo realistisch mogelijk te portretteren. Dit streven naar authenticiteit leidde zelfs tot een opvallend momenten op de set van de film The Island. In een poging om de scène zo echt mogelijk te maken, stelde Johansson voor om topless te gaan. Ze geloofde dat dit realisme aan de scène zou toevoegen, omdat “vrouwen normaal gesproken niet met een bh slapen.”

Hoewel het destijds nog maar het begin van haar carrière was, was Scarlett Johansson al bereid om alles op het spel te zetten voor haar films. Johansson moest een intieme scène filmen met haar tegenspeler Ewan McGregor, waarvoor ze een zwarte bh kreeg aangereikt om zichzelf te bedekken, zodat de film met een budget van $126 miljoen kon worden gepromoot met een PG-13 rating. De actrice weigerde echter.

LEES OOK | Elon Musk deelt gedurfde privéfoto van ex Amber Heard in Overwatch-kostuum

The Island
Still 'The Island' via TMDB

Ze vond het belachelijk om dit te doen en vroeg regisseur Michael Bay of ze topless mocht gaan om de scène er realistischer uit te laten zien. Toen haar verzoek werd afgewezen, besloot ze om niet op de set te verschijnen en weg te blijven terwijl de scène werd voorbereid. Hoewel ze uiteindelijk de bh droeg voor de scène, was Scarlett Johansson er niet al te blij mee, want ze had een goede reden voor haar verzoek.

Michael Bay herinnerde zich haar uitleg over waarom ze niets wilde dragen in naam van realisme: “Vrouwen slapen normaal gesproken niet met een bh aan. Ik kan niet in deze scène wakker worden met een bh aan, het is belachelijk.”

The Island
Still 'The Island' via TMDB

Dit incident toont de vastberadenheid van Scarlett Johansson om haar artistieke visie te volgen. Haar bereidheid om grenzen te verleggen en zich volledig in te zetten voor haar rollen is bewonderenswaardig en toont haar toewijding aan haar vak. Terwijl ze in de schijnwerpers staat vanwege haar uitzonderlijke acteertalent, mogen we niet vergeten dat ze ook bereid is om buiten de gebaande paden te gaan om haar personages tot leven te brengen op een manier die authentiek en geloofwaardig is.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen