The Nerd Shepherd

Sam Witwer’s onverwachte rol in Ahsoka voedt speculatie over Starkiller’s terugkeer

The Force Unleashed

In de meest recente aflevering van de Disney+-serie Star Wars: Ahsoka viel iets op wat opwindend is voor fans: de vermelding van acteur Sam Witwer in de credits onder de categorie “Aanvullende Stemmen”. Deze opmerkelijke vermelding heeft de speculatie aangewakkerd dat Witwer mogelijk de stem heeft verleend aan een mysterieus personage, dat enige gelijkenis vertoont met Starkiller.

Marrok
Still 'Ahsoka' via Disney+

Ontrafeling van een geheimzinnig personage

Dit raadselachtige personage is Marrok, een Inquisitor die plotseling opduikt in het gezelschap van de rebelse Jedi Baylan Skoll en Shin Hati. Marrok voert een intense strijd met Ahsoka, waarbij hij zijn kenmerkende Inquisitor-lightsaber hanteert. De grote vraag die fans nu bezighoudt: wie is Marrok en waarom is zijn identiteit zo geheimzinnig? Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij willekeurig is toegevoegd aan het verhaal, wat suggereert dat zijn aanwezigheid een diepere betekenis heeft.

LEES OOK | Waanzinnig! Remaster van klassieke Star Wars-game onthuld tijdens Gamescom

Is Marrok de incarnatie van Starkiller?

Een intrigerende theorie die circuleert, wijst op de mogelijke connectie tussen Marrok en Sam Witwer’s eerdere rol als Starkiller. In het videospel The Force Unleashed vertolkte Witwer het personage Galen Marek, beter bekend als Starkiller. Marek was ooit een geheime leerling van Darth Vader, gekloond en herboren als Starkiller, een meesterlijke beheerser van de Force. Hoewel Starkiller niet zo bekend is als sommige andere Star Wars-personages, genoot hij een trouwe schare fans.

Ahsoka
Still 'Ahsoka' via Disney+

Onthulling van oorspronkelijke plannen

In een interview uit 2017 onthulde Sam Witwer dat Dave Filoni ooit overwoog om Starkiller te laten verschijnen in Star Wars Rebels, zij het in de rol van een Inquisitor. Dit idee werd echter destijds afgekeurd omdat het niet paste binnen het verhaal. Nu, zes jaar later, werkt Dave Filoni aan Ahsoka, en Sam Witwer staat opnieuw vermeld in de credits. Alles lijkt erop te wijzen dat Marrok mogelijk een herinterpretatie is van het geliefde Star Killer-personage. Het idee van een confrontatie tussen een voormalige leerling van Anakin Skywalker en een voormalige leerling van Darth Vader spreekt tot de verbeelding.

Fans zitten vol spanning te wachten op antwoorden op deze vragen en op de mogelijke opname van Starkiller in de officiële Star Wars-canon. De derde aflevering van Ahsoka wordt komende woensdag uitgezonden, hoewel het verwacht wordt dat de identiteit van Marrok nog niet meteen onthuld zal worden.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen