The Nerd Shepherd

Ontdek de controversiële geschiedenis van de Atoombom in Christopher Nolan’s “Oppenheimer” – Bekijk nu de Trailer!

Oppenheimer streamen

Oppenheimer, de langverwachte film van regisseur Christopher Nolan, neemt ons mee op een fascinerende reis door het leven van J. Robert Oppenheimer en de totstandkoming van het Manhattan Project, het geheime onderzoeksprogramma dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de atoombom ontwikkelde. Het is een epische thriller met een sterrencast en is opgenomen met IMAX®-camera’s waardoor het publiek wordt ondergedompeld in de ongelofelijke geschiedenis van deze briljante, maar controversiële wetenschapper.

Cillian Murphy schittert als J. Robert Oppenheimer, een man die zowel verantwoordelijk is voor een van de grootste wetenschappelijke doorbraken van de twintigste eeuw als voor de ongekende vernietiging die de atoombom heeft aangericht. Emily Blunt speelt zijn vrouw Kitty, een bioloog en botanicus die haar man door de ups en downs van het project ondersteunt.

Matt Damon vertolkt de rol van generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, terwijl Robert Downey Jr. Lewis Strauss speelt, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano en Josh Hartnett maken de cast compleet met hun indrukwekkende vertolkingen van belangrijke figuren in het project. Rami Malek, die eerder met Nolan werkte aan de Oscarwinnende film Bohemian Rhapsody, speelt ook een belangrijke rol in de film. Kenneth Branagh, een vaste waarde in Nolans films, is opnieuw van de partij als acteur en schrijver.

Still 'Oppenheimer' via Universal Pictures NL
Still 'Oppenheimer' via Universal Pictures NL

De film is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Kai Bird en Martin J. Sherwin. Het is een verhaal dat even complex als fascinerend is en dat Nolan met zijn gebruikelijke vakmanschap naar het grote scherm brengt.

Wat deze film nog meer bijzonder maakt, is de manier waarop deze is opgenomen. Nolan heeft gebruik gemaakt van IMAX® 65 mm en 65 mm-grootformaatfilm, wat resulteert in beelden van ongeëvenaarde kwaliteit en detail. Daarnaast bevat de film delen in IMAX® analoge zwart-witfilm, wat een unieke visuele ervaring oplevert.

Het werk van Nolan heeft al vele prijzen gewonnen en Oppenheimer heeft alles in huis om daar nog veel meer aan toe te voegen. Met een sterrencast, een meeslepend verhaal en een innovatieve opnamestijl is het een film die niet gemist mag worden. Oppenheimer draait vanaf 20 juli a.s. exclusief in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen