The Nerd Shepherd

Game of Thrones-actrice Gwendoline Christie komt naar Heroes Dutch Comic Con

Gwendoline Christie, vooral bekend van haar rol in de hitserie Game of Thrones, bevestigt haar komst naar de zomereditie van Heroes Dutch Comic Con. Op zondag 25 juni zal de actrice naar Utrecht reizen om haar Nederlandse fans te ontmoeten. Bezoekers krijgen de kans om met Christie op de foto te gaan, een handtekening te bemachtigen en haar vragen te stellen. Eerder werden al Bob Morley, Amy Allen, Orli Shoshan, Danny Trejo en Cobie Smulders aangekondigd voor het evenement in de Jaarbeurs.

De Engelse actrice Gwendoline Christie (1978) is vooral bekend geworden door haar rol als de iconische krijger Brienne of Tarth in de hitserie Game of Thrones. In 2019 werd ze genomineerd voor een Emmy Award in de categorie ‘Outstanding Supporting Actress in a Drama Series’ voor haar rol, wat het begin was van een succesvolle carrière.

Still 'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens' via TMDB

Al snel volgde Christie’s rol als Captain Phasma in de nieuwe Star Wars-films. Gehuld in zilveren stormtrooper-kostuum, was ze te zien als een van de leiders binnen de First Order in Star Wars: The Force Awakens (2015) en Star Wars: The Last Jedi (2017). Dit personage was een primeur voor de Star Wars-franchise, aangezien Captain Phasma de allereerste vrouwelijke schurk was in de 46-jarige geschiedenis.

LEES OOK | Mark Hamill spreekt zich uit over een mogelijke terugkeer in de Star Wars-franchise: “Toen ik het script van episode VIII las, wist ik dat het voorbij was.”

Recentelijk verscheen de actrice als schoolhoofd Larissa Weems in de populaire Netflix-serie Wednesday (2022), gebaseerd op het gelijknamige personage uit The Addams Family. Wednesday werd al snel een enorme hit bij kijkers over de hele wereld en mocht zichzelf de best bekeken Engelstalige serie op het platform noemen. Daarnaast was de actrice te zien als Lucifer Morningstar in de Netflix-serie The Sandman, die meteen op de eerste plaats binnenkwam in de Netflix Top 10.

Gwendoline Christie zal op zondag 25 juni aanwezig zijn op het evenement. Bezoekers krijgen de kans om haar vragen te stellen tijdens de Q&A-sessies op het hoofdpodium, een handtekening te bemachtigen en met haar op de foto te gaan. 

Voor meer informatie en toegangstickets kun je terecht op de website van de organisatie: dutchcomiccon.com

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen