The Nerd Shepherd

Mark Hamill spreekt zich uit over een mogelijke terugkeer in de Star Wars-franchise: “Toen ik het script van episode VIII las, wist ik dat het voorbij was.”

Mark Hamill staat bekend om zijn veelzijdigheid als acteur en zijn bereidheid om buiten de gebaande paden te treden. In zijn nieuwste film, “The Machine”, deelt hij het scherm met stand-up comedian Bert Kreischer. Ter gelegenheid van deze film sprak Hamill met THR.com, waarin hij niet alleen over zijn rol in de film praat, maar ook ingaat op de mogelijkheid van een terugkeer in de Star Wars-franchise.

Hamill realiseerde zich dat de reis van Luke Skywalker in “Star Wars: The Last Jedi” ten einde zou komen, ondanks dat hij zeer waarschijnlijk als een Force-ghost nog zou verschijnen in “Star Wars: The Rise of Skywalker”. Luke vond volgens Hamill een vredig einde in The Last Jedi. “Toen ik het script van episode VIII las, wist ik dat het voorbij was. Dus ik genoot van elk moment, maar nam tegelijkertijd ook afscheid van al die mensen waarmee ik al die jaren had samengewerkt. Ik mis ze nog steeds” Aldus Hamill.

LEES OOK | Pathé Amsterdam-Noord voor een dag het epicentrum van Star Wars-liefhebbend Nederland tijdens “Echo Base Con 2023”

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Still 'Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi' via TMDB

In 2020 en 2022 keerde Hamill toch weer terug als een jonge Luke in de Disney+-series The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Hamill hielp, samen met een dubbelganger en deepfake-technologie, om Luke Skywalker weer te laten terugkeren in het Star Wars-universum. Ondanks het recent nieuws dat Daisy Ridley terug gaat keren in de rol van Rey in de nog titelloze Star Wars-film van Sharmeen Obaid-Chinoy, die zich 15 jaar na de gebeurtenissen van Rise of Skywalker afspeelt, verwacht Hamill op dit moment niet dat hij zijn rol als Force-ghost Luke weer zal gaan oppakken. “Nee, ik verwacht niet dat dat zal gebeuren.” 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen