Western met Lord of the Rings-ster Viggo Mortensen heeft een releasedatum te pakken

Films
zaterdag, 16 maart 2024 om 16:00
western
Lord of the Rings-acteur Viggo Mortensen schittert vanaf 6 juni zowel voor als achter de camera met zijn nieuwe westernfilm The Dead Don’t Hurt. De film markeert zijn tweede keer achter de camera na het eerder goed ontvangen Falling in 2020.
De nieuwe veelbelovende film speelt zich af in 1860 en belooft een boeiend verhaal dat de traditionele stereotiepe westerns overstijgt. Het verhaal draait om twee immigranten die een nieuw leven proberen op te bouwen in een corrupt stadje in Nevada. Mortensen speelt zelf een van de hoofdpersonages, een Deense timmerman genaamd Holger Olsen, terwijl Vicky Krieps de rol van de eigenwijze Franse-Canadese bloemenverkoopster Vivienne Le Coudy op zich neemt. Samen gaan ze op reis van San Francisco naar Elk Flats, Nevada.
Hun avontuur speelt zich af tegen de achtergrond van een stadje dat wordt geregeerd door corruptie, met burgemeester Rudolph Schiller (gespeeld door Danny Huston) en machtige rancher Alfred Jeffries (gespeeld door Garret Dillahunt) aan de macht. Vivienne moet zich staande zien te houden te midden van de opdringerige avances van Alfred's zoon, Weston, gespeeld door Solly McLeod, in een aangrijpende strijd tegen onderdrukking.
The Dead Don’t Hurt ging vorig jaar in première op het Toronto International Film Festival en kreeg goede reacties. De film heeft een score van 85% op Rotten Tomatoes, waarbij de reacties voornamelijk zijn dat het niet een doorsnee westernfilm is. Iets waar voor de acteur én regisseur als muziek in de oren klinkt.
“Dat hoor ik van meer mensen - niet alleen vrouwen, maar ook mannen. Of ze nu filmliefhebbers zijn of niet, heel wat mensen die normaal gesproken geen westerns zouden kijken, gaven aan dat ze het verhaal erg leuk vonden.” Aldus Mortensen in gesprek met Deadline.
De film draait vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscoopzalen. Helaas is het nog even wachten op een eerste trailer, maar het moge duidelijk zijn dat The Dead Don’t Hurt er eentje is om in de gaten te houden!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!