Waanzinnig spannende zombie-film met Brad Pitt vanaf vandaag terug te zien op Netflix

Films
woensdag, 22 mei 2024 om 18:00
fvlnaltyxhvs3u6h0hjkj6894ww
Vanaf vandaag is de spannende actie-horrorfilm World War Z weer terug te zien op Netflix. De film, geregisseerd door Marc Forster en met Brad Pitt in de hoofdrol, neemt je als kijker mee op een angstaanjagende reis door een wereld die in de greep is van een plotselinge zombie-apocalyps.
In World War Z speelt Brad Pitt de rol van Gerry Lane, een voormalige VN-onderzoeker. Terwijl de wereld overspoeld wordt door zombies, wordt Lane gedwongen om zijn kalme gezinsleven achter zich te laten en op zoek te gaan naar de oorsprong van de uitbraak in de hoop een remedie te vinden.
Samen met zijn vrouw Karin (gespeeld door Mireille Enos) en hun twee dochters, probeert hij aanvankelijk te ontsnappen aan de chaos die uitbreekt in Philadelphia. Hun vlucht brengt hen uiteindelijk naar een Amerikaans marineschip, waar een team van wetenschappers, onder leiding van viroloog Andrew Fassbach, werkt aan een oplossing voor het virus.
World War Z ging in première in Londen op 2 juni 2013 en opende het 35e Moscow International Film Festival. De film werd goed ontvangen door zowel critici als het publiek. Vooral de vertolking van Brad Pitt en de vernieuwende benadering van het zombiegenre werden geprezen. Toch was er ook kritiek, met name over het einde van de film en de afwijkingen van het bronmateriaal. Ondanks deze punten was de film een groot commercieel succes, met een wereldwijde opbrengst van meer dan $540 miljoen, wat het de meest succesvolle zombiefilm ooit maakte.
World War Z onderscheidt zich door zijn wereldwijde schaal en de intense spanning die gedurende de hele film voelbaar is. Van de eerste angstaanjagende momenten in Philadelphia tot de zenuwslopende climax, de film houdt je constant op het puntje van je stoel. Brad Pitt levert een indrukwekkende prestatie als Gerry Lane, een man die zowel zijn familie wil beschermen als de wereld wil redden van de ondergang.
Met een IMDb-score van 7.0 is World War Z een absolute aanrader. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!