'The Tunnel'-makers werken aan veelbelovende Noorse Monsterfilm

Films
zaterdag, 17 februari 2024 om 16:48
king kraken
Regisseur Pal Oie slaat opnieuw de handen ineen met de producenten van zijn succesvolle actiethriller The Tunnel uit 2019. Dit keer leidt hij het project van de nieuwe Noorse monsterfilm Kraken. TrustNordisk heeft de internationale verkoop van deze veelbelovende thriller op zich genomen, die haar debuut maakt op de European Film Market (EFM) tijdens het Berlin Film Festival.
Kraken, momenteel in ontwikkeling en gepland voor een bioscooprelease eind 2025, belooft een meeslepend verhaal te vertellen over het legendarische zeemonster dat terugkeert om chaos te veroorzaken. Hoewel de cast nog niet is onthuld, volgt de thriller het traject van Johanne, een bioloog die tijdens haar onderzoek naar een fjord wordt geconfronteerd met onverklaarbare gebeurtenissen, waaronder de tragische dood van twee lokale tieners. De film schetst het beeld van een mythisch monster, zo groot als een berg, met talloze armen klaar om alles te verpletteren en te verslinden.
De legende van de Kraken, een reusachtig zeemonster vergelijkbaar met een inktvis of octopus, wordt in Noorwegen en IJsland nieuw leven ingeblazen, waar wordt beweerd dat het beest in lokale zeeën rondwaart en af en toe oprijst om verwoesting aan te richten. De opnames voor Kraken vinden later dit jaar plaats voor de kust van Noorwegen, met John Einar Hagen en Einar Loftesnes als producenten en Vilde Eide als scenarioschrijver. Sjur Aarthun wordt verantwoordelijk voor de cinematografie en editing van deze Noorse thriller.
In Noorwegen zijn ze overigens niet vies van een goede monsterfilm. Netflix bracht in 2022 nog de film Troll uit, over levensechte angstaanjagende trollen die een bedreiging vormen voor de lokale bevolking. We zijn dan ook hoopvol dat onze Noorse vrienden van Kraken een minstens zo'n spectaculair spektakel zullen maken.
Pal Oie, bekend van de horror-thriller Hidden en de doorbraakfilm Dark Woods, wordt ondersteund door Susan Wendt, de algemeen directeur van TrustNordisk. Samen kijken ze uit naar het ontwaken van de Kraken in de fjorden, de oorsprongsplaats van dit mythische wezen. De verwachtingen zijn hooggespannen voor dit nieuwe cinematografische avontuur, waarbij het team achter The Tunnel zich opnieuw verenigt om dit Noorse monster op groot scherm tot leven te brengen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!