Stevige actiethriller met Shia LaBeouf spat vanaf vandaag van je scherm

Films
maandag, 11 maart 2024 om 8:00
uo9tynomc9zz9aq2dliblrzzy1f
Voor de liefhebbers van onvervalste adrenaline en intrigerende misdaadverhalen is The Tax Collector uit 2020 nu te streamen op Netflix. Geregisseerd, geschreven en geproduceerd door David Ayer, brengt deze Amerikaanse actiethriller je rechtstreeks naar de rauwe straten van Los Angeles. In de hoofdrollen schitteren Bobby Soto, Shia LaBeouf, Cinthya Carmona, George Lopez en Jay Reeves.
Het verhaal draait om David Cuevas (Bobby Soto), een familieman die samen met zijn partner Creeper (Shia LaBeouf) als "tax collector" werkt voor de beruchte misdaadbaas Wizard, gespeeld door George Lopez. Hun taak? Een deel van de winsten innen van niet minder dan 43 lokale gangs voor de gevangen zittende Wizard.
Het plot neemt een onverwachte wending wanneer Davids zorgvuldig opgebouwde zakelijke imperium in gevaar komt. Een oude rivaal dreigt roet in het eten te gooien, wat David dwingt tot buitengewone maatregelen om zijn gezin te beschermen.
Soto geeft diepgang aan zijn personage David Cuevas, een familieman die zijn weg zoekt in een gevaarlijke wereld. Shia LaBeouf, in de rol van Creeper, zorgt voor een enerverende vertolking van een complex personage met een voorliefde voor ongebreidelde gewelddadigheid. George Lopez schittert als oom Louis, een directe superior in Wizards criminele organisatie.
Ondanks gemengde recensies wist de film, uitgebracht op 7 augustus 2020 door RLJE Films, bijna $2 miljoen op te brengen. Met een IMDb-score van 4.8 is het bepaald géén hoogvlieger. De film is dan ook niets meer dan simpel popcornvermaak voor de maandagavond. Bekijk hieronder de trailer van The Tax Collector. Ga jij de film een kans geven, of laat jij deze aan je voorbij gaan?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!