Spannende misdaadserie met een verknipte Benedict Cumberbatch nu te zien op Netflix

Films
donderdag, 30 mei 2024 om 7:00
eric limitedseries firstlook image7
De veelbelovende misdaadthriller Eric, geschreven door BAFTA- en Emmy-winnaar Abi Morgan en met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, is vanaf vandaag te zien op Netflix. De eerste recensies zijn positief en Eric debuteert op Rotten Tomatoes met een score van 75%. Heeft Netflix opnieuw goud in handen?
“Eric is een emotionele thriller over de wanhopige zoektocht van een vader wiens negenjarige zoon verdwijnt op weg naar school,” luidt de officiële beschrijving. “Vincent, een vooraanstaande poppenspeler uit New York en bedenker van het populaire kinderprogramma Good Day Sunshine, worstelt met het verlies van zijn zoon, Edgar. Hij raakt steeds meer ontredderd en labiel."
"Verteerd door zelfhaat en schuldgevoel over Edgars verdwijning, klampt hij zich vast aan de tekeningen van zijn zoon, die een blauw monsterpoppetje genaamd Eric uitbeelden. Vincent gelooft dat als hij Eric op tv krijgt, Edgar zal terugkeren. Naarmate zijn destructieve gedrag zijn familie, collega's en de detectives die hem proberen te helpen, vervreemdt, wordt Eric, een noodzakelijke waanvoorstelling, zijn enige bondgenoot in zijn poging om zijn zoon terug te vinden."
In een eerder gesprek met Netflix beschreef Cumberbatch zijn personage Vincent als intelligent en charismatisch, maar tegelijkertijd ook narcistisch en instabiel. Zijn persoonlijke leven wordt gekenmerkt door een tumultueus huwelijk en een moeilijke relatie met zijn zoon, die verergerd wordt door Edgars verdwijning. McKinley Belcher III schittert als detective Michael Ledroit, een ervaren politieman die niet alleen worstelt met het oplossen van de zaak, maar ook met zijn identiteit en het geheimhouden van zijn seksuele geaardheid.
De serie combineert de rauwe realiteit van de jaren '80 met een emotioneel geladen plot en sterke prestaties van een getalenteerde cast. Eric is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer. Ga jij kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!