Psychologische thriller-klassieker met Morgan Freeman vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
zaterdag, 22 juni 2024 om 11:00
fjxozavmtjvt1ea4byctsyvesun
De psychologische thriller Kiss the Girls uit 1997, geregisseerd door Gary Fleder, is vanaf vandaag beschikbaar op Netflix. Met Morgan Freeman, Ashley Judd en Cary Elwes is de film gebaseerd op de bestseller van James Patterson uit 1995.
De film volgt Alex Cross (Morgan Freeman), een gerenommeerde detective en forensisch psycholoog uit Washington, D.C. Wanneer zijn nichtje Naomi vermist raakt in Durham, reist Alex ondanks waarschuwingen van collega’s naar deze stad om haar op te sporen. Daar ontdekt hij tot zijn schrik dat al minstens tien meisjes vermist zijn, wat hem doet vermoeden dat er een seriële ontvoerder aan het werk is.
Samen met detectives Nick Ruskin (Cary Elwes) en Davey Sikes (Alex McArthur) gaat Alex op zoek naar aanwijzingen. Ze ontdekken een gruwelijke crime scene in het bos, wat Alex nog meer motiveert om zijn nichtje te vinden. De zaken worden gecompliceerd wanneer Dr. Kate McTiernan (Ashley Judd), een vechtsport-liefhebber en befaamde dokter, door dezelfde ontvoerder wordt gekidnapt.
Hoewel Kiss the Girls gemengde recensies kreeg, werd het geprezen om de sterke acteerprestaties van Freeman en Judd. Roger Ebert van de Chicago Sun-Times gaf de film drie en een halve ster en prees de diepgang van de dialogen en de chemie tussen de hoofdrolspelers. Desondanks waren sommige critici minder enthousiast over de narratieve structuur en vonden ze de film soms onnodig langdradig.
Kiss the Girls is vanaf vandaag te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!