Nieuwe waargebeurde Netflix-film met Bill Nighy is gegarandeerd een tranentrekker

Films
vrijdag, 29 maart 2024 om 8:00
1worldcup
Bill Nighy schittert vanaf vandaag in een nieuw hartverwarmend, waargebeurd sportdrama, The Beautiful Game, gebaseerd op de Homeless World Cup. Geproduceerd door Colin Farrell, vertelt de film het verhaal van het Engelse team en hun coach terwijl ze zich voorbereiden op het internationale toernooi.
Voetbal lijkt misschien een onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd tegen dakloosheid, maar zoals de film laat zien, heeft het mooie spel de kracht om percepties te veranderen - rond teams, rond mensen, en zelfs rond dakloosheid zelf. Gegarandeerd een tranentrekker!
Mal (Nighy) is de manager van het dakloze voetbalteam van Engeland en brengt zijn spelers naar Rome in de hoop gekroond te worden tot kampioen van de Homeless World Cup, een wereldwijd straatvoetbaltoernooi. Op het laatste moment besluit hij een getalenteerde aanvaller, Vinny (Michael Ward), mee te nemen, die hen een echte kans op winst kan geven, maar alleen als hij bereid is zijn verleden los te laten en deel uit te maken van het team.
Gemaakt met de steun van de Homeless World Cup en geregisseerd door Thea Sharrock naar een script van Frank Bryce, is The Beautiful Game een film van tweede kansen - waar dakloze teams van over de hele wereld ontdekken dat alle wegen naar Rome leiden en dat alles te winnen valt.
De Homeless World Cup bestaat sinds 2001 en vertegenwoordigt bijna 70 landen. In de afgelopen twee decennia hebben meer dan 1,2 miljoen mensen deelgenomen aan het toernooi, spelend voor 220 clubs wereldwijd. Opmerkelijk is dat veel van de spelers in The Beautiful Game worden vertolkt door echte HWC-deelnemers wiens levens zijn beïnvloed door de inspanningen van de organisatie.
Netflix lijkt met deze film te reageren op een andere op feiten gebaseerde feelgood-film, The Next Goal Wins, geregisseerd door Taika Waititi. Deze bioscoopfilm uit 2023 is sinds te streamen op Disney+ en volgt een vergelijkbaar verhaal.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!