Nieuwe trailer voor komische roadmovie 'Drive-Away Dolls' van Ethan Coen vrijgegeven

Films
woensdag, 14 februari 2024 om 20:11
drive away dolls st 3 jpg sd high copyright 2023 focus features llc
De langverwachte Amerikaanse komische roadfilm Drive-Away Dolls, geregisseerd door niemand minder dan de legendarische Ethan Coen, heeft zijn nieuwe trailer gelanceerd. De film, waarvan Coen ook het scenario schreef en samen met zijn vrouw Tricia Cooke de regie voerde, belooft een verfrissende komedie te worden met een indrukwekkende cast.
Het verhaal draait om Jamie, een vrijgevochten ziel die zich beklaagt over haar recente relatiebreuk, en haar meer terughoudende vriendin Marian. Op zoek naar een nieuwe start besluiten de twee vriendinnen tot een spontane roadtrip naar Tallahassee. Echter, hun plannen nemen al snel een hilarische wending wanneer ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.
De cast van Drive-Away Dolls bestaat uit getalenteerde acteurs, waaronder Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Beanie Feldstein, Colman Domingo, Pedro Pascal, Bill Camp en Matt Damon. Qualley, bekend van Once Upon a Time… in Hollywood, schittert als Jamie, terwijl Viswanathan en Feldstein de rollen van Marian en Sukie vertolken.
Ethan Coen, bekend van succesvolle films zoals Fargo en No Country for Old Men, onthulde dat het idee voor Drive-Away Dolls voor het eerst werd voorgesteld aan vriendin Allison Anders tijdens een kerstvakantie in San Francisco in de vroege jaren 2000. Het project werd oorspronkelijk aangekondigd onder de titel Drive-Away Dykes in januari 2007, met Anders als regisseur.
Het script, geïnspireerd door exploitatieromantiek uit de vroege jaren 1970, onderging verschillende ontwikkelingen, met namen als Selma Blair, Holly Hunter, Christina Applegate en Chloë Sevigny die aan het project werden verbonden. In april 2022 werd bekend dat Ethan Coen zelf de regie op zich zou nemen, en het project werd nu omschreven als een "lesbisch roadtripproject."
Met de release van de nieuwe trailer neemt de anticipatie voor Drive-Away Dolls alleen maar toe. De film lijkt een veelbelovende toevoeging te worden aan het genre van komische roadtrips, met Ethan Coen aan het roer en een cast die de verwachtingen alleen maar verhoogt. Drive-Away Dolls draait vanaf 22 februari in de bioscoop.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!