Liam Neeson kruipt opnieuw achter het stuur in vervolg op 'The Ice Road'

Films
dinsdag, 16 januari 2024 om 12:50
a8e7c89dhurgup2kbjqf7uepvnz scaled
Na het succes van de onafhankelijke film uit 2021, The Ice Road, is Liam Neeson opnieuw klaar om zijn rol als vrachtwagenchauffeur en reddingswerker Mike McCann op zich te nemen in het vervolg, The Ice Road 2: Road to the Sky. Met regisseur Jonathan Hensleigh aan het roer, bekend van zijn werk aan kaskrakers als Die Hard with a Vengeance, Armageddon, en Jumanji.
Het verhaal van de oorspronkelijke film, die zich afspeelde in Canada, verplaatst zich naar Nepal. Deze keer zal de productie niet langer plaatsvinden in Noord-Amerika, maar in de betoverende staat Victoria in Australië. De opnames gaan deze maand van start, waarbij het schilderachtige stadje Walhalla in Gippsland dient als achtergrond voor enkele van de actiescènes. Bovendien zal er gefilmd worden in en rond Melbourne, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde virtuele productietechnieken.
xnmalocta4lmkyxupdqdbvgczrq 1140x570
Still 'The Ice Road' via TMDB
Naast Neeson voegen enkele getalenteerde Australische acteurs zich bij de cast vanThe Ice Road 2: Road to the Sky, waaronder Bernard Curry (Wentworth, Savage River), Geoff Morrell (Lord of the Rings: The Rings of Power, Harrow), en Grace O'Sullivan (Erinsborough High, Neighbours).
Het originele verhaal draaide om een mijnexplosie in Manitoba die 26 mijnwerkers vastzette. McCann, gespeeld door Neeson, en zijn broer Gurty, vertolkt door Marcus Thomas, werden ingehuurd voor een gevaarlijke reddingsmissie. Het vervolg belooft een nieuw en intrigerend avontuur, verplaatst van de ijzige vlaktes naar de majestueuze bergen van Nepal.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!