Nieuwe inspirerende Spaanse dramafilm 'El Campeón' binnenkort te streamen op Netflix

Films
maandag, 17 juni 2024 om 12:00
el campen 2212352 01 16 49 18 4609750
Netflix komt binnenkort met de inspirerende dramafilm El Campeón, geregisseerd door Carlos Therón. Deze film legt de nadruk op persoonlijke groei en de uitdagingen die gepaard gaan met roem en succes binnen het professionele voetbal. El Campeón is vanaf 12 juli te streamen.
El Campeón volgt het verhaal van Diego, een jonge en getalenteerde voetballer van 20 jaar, gespeeld door Marcel Serrano, ook bekend als de Spaanse rapper Swit Eme. Diego, recent verkozen tot beste jonge speler van Europa, staat op het punt om zijn team, Atlético de Madrid, naar het kampioenschap te leiden.
Zijn explosieve temperament en conflictueuze aard zorgen echter voor spanningen binnen het team. De club, moe van zijn onvoorspelbare gedrag, besluit om een onorthodoxe stap te zetten door Álex, een introverte professor in de psychologie, in te schakelen om Diego te helpen zijn gedrag te verbeteren. Dani Rovira, bekend van zijn rol in Ocho apellidos vascos, vertolkt deze rol van Álex.
Het indrukwekkende ensemble van El Campeón wordt verder aangevuld door Pablo Chiapella, Luis Fernández, Cintia García en Carlos Librado "Nene". De film is geschreven door Joaquín Oristrell en Joan Gual, en geproduceerd door MOD. De opnames vonden plaats op verschillende locaties tussen Segovia en Madrid, waaronder het iconische Cívitas Metropolitano stadion.
Een van de meest interessante aspecten van El Campeón is de herkenbaarheid en de parallellen met de echte wereld van het voetbal. De personages en hun uitdagingen kunnen gemakkelijk worden vergeleken met echte voetballers, wat een extra laag van realisme en betrokkenheid toevoegt voor de kijkers. Daarnaast roept het personage van de coach, gespeeld door Chiapella, associaties op met de beroemde coach Cholo Simeone.
El Campeón is meer dan alleen een sportfilm; het is een verhaal over persoonlijke groei, verlossing en de kracht van doorzettingsvermogen. Het biedt een zeldzaam kijkje in de wereld van professionele sport, met een focus op de mentale en emotionele uitdagingen die spelers tegenkomen.
De film is vanaf 12 juli te streamen op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!