Nieuwe actiefilm razend populair op Netflix in België: "Na twee minuten wist het me al te grijpen!”

Films
donderdag, 04 april 2024 om 17:30
dsc3837
De explosieve actiefilm The Wages of Fear (Le salaire de la peur) is momenteel razend populair in België. Deze moderne hervertelling van de gelijknamige klassieker uit 1953, geregisseerd door Julien Leclercq, verovert de harten van het Belgische Netflix-publiek en domineert de lijst van meest gestreamde films, waarbij het zelfs toppers als Oppenheimer en Damsel voorbijstreeft. Terwijl in Nederland de vierde Expendables-film het voortouw neemt, blijft ook bij ons The Wages of Fear niet onopgemerkt.
In deze spannende thriller worden kijkers meegenomen naar een meedogenloze woestijnomgeving, waar een groep Parijzenaars geconfronteerd wordt met een levensgevaarlijke opdracht: binnen slechts 24 uur moeten ze twee vrachtwagens vol explosieven veiligstellen om honderden levens te redden. Met een cast bestaande uit Franck Gastambide, Alban Lenoir en Ana Girardot, brengt regisseur Leclercq een adembenemende herinterpretatie van het originele meesterwerk van Henri-Georges Clouzot.
Het plot van The Wages of Fear (Le salaire de la peur) draait om huurling Fred, vertolkt door Gastambide, die gedwongen wordt tot een levensgevaarlijke missie om een explosieve situatie te bezweren. Samen met zijn team moet hij zich een weg banen door een mijnenveld van gevaren terwijl de klok genadeloos tikt. Kan hij de catastrofe afwenden en zijn geliefden veilig thuisbrengen?
Deze moderne hervertelling heeft zichzelf qua kijkersaantallen bewezen als een uitmuntende Netflix-topper. Kijkers smullen dan ook massaal van de film waarbij er geluiden op sociale media klinken als “Supergoed” en “Na twee minuten wist het me al te grijpen”.
Echter, niet iedereen is enthousiast over de remake van de Franse klassieker, zo zijn er ook genoeg mensen die de film omschrijven als “Saai” en noemen de remake “over gecompliceerd”. Op IMDb scoort de film ook niet al te best waarbij het kan rekenen op een 4.5. Heb jij de film al gezien? Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!