Netflix prikt datum voor release van Zack Snyder's bloederige Rebel Moon-director's cuts

Films
dinsdag, 11 juni 2024 om 18:00
zack nsyderjpg
Zack Snyder heeft officieel aangekondigd dat de director's cuts van zijn epische sci-fi films, Rebel Moon, op 2 augustus op Netflix te zien zullen zijn. De aankondiging komt slechts enkele maanden na de oorspronkelijke releases van de twee films. De director's cuts voegen extra materiaal toe aan beide films en geven ze elk een nieuwe titel: Chapter One: Chalice of Blood en Chapter Two: Curse of Forgiveness.
Rebel Moon vertelt het verhaal van Kora (gespeeld door Sofia Boutella), een mysterieuze vreemdeling die een vreedzame nederzetting op een afgelegen maan helpt verdedigen tegen de tirannieke heerser Regent Balisarius. Om dit te doen, verzamelt ze een diverse groep krijgers – van buitenstaanders tot oorlogskinderen – die samen strijden voor overleving en wraak.
In de director’s cuts voegt Snyder meer dan een uur aan nieuwe scènes toe, inclusief een alternatieve openingssequentie. Dit zorgt ervoor dat de totale speelduur van de films aanzienlijk wordt verlengd: de originele versies van A Child of Fire en The Scargiver waren 134 en 122 minuten lang.
De nieuwe titels Chalice of Blood en Curse of Forgiveness zullen helpen de onderscheidende, meer volwassen versies te markeren. Deze nieuwe versies zijn bloediger, sexyer en richten zich op een volwassen publiek, iets wat de fans van Snyder’s eerdere werk ongetwijfeld zullen waarderen.
Er is nog geen officiële informatie vrijgegeven over de mogelijke fysieke media releases van deze director’s cuts. Gezien het succes van Snyder’s eerdere director’s cuts op fysieke media, zou het echter geen verrassing zijn als er uiteindelijk een steelbook versie van Rebel Moon beschikbaar komt. Bovendien wordt er gespeculeerd over de mogelijke release van zwart-wit versies van deze films, hoewel hierover nog geen details zijn bevestigd.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!