Militair experiment gaat compleet fout in de nieuwe knotsgekke haaienfilm 'Space Sharks'

Films
donderdag, 11 juli 2024 om 15:00
column 3
De nieuwste toevoeging aan het bizarre subgenre van haaienfilms is gearriveerd: Sharks in Space. Deze absurdistische film, geregisseerd door Dustin Ferguson, heeft verrassend genoeg een aantal bekende namen weten aan te trekken, waaronder niemand minder dan de Oscar-genomineerde acteur Eric Roberts.
Sharks in Space draait om een militair experiment dat volledig uit de hand loopt op een ruimtestation. Het resultaat is een nieuwe generatie van genetisch gemodificeerde haaien die naar de aarde worden gestuurd met maar één missie: alles vernietigen wat op hun pad komt. De film is een mix van goedkope CGI en over-the-top actie, typisch voor de producties van Wild Eye Releasing.
De film wordt geleid door Eric Roberts, bekend van films als The Dark Knight en The Expendables. Zijn aanwezigheid geeft een enigszins ironische geloofwaardigheid aan het geheel. Naast Roberts zijn er ook rollen weggelegd voor Scott Schwartz (A Christmas Story), Vida Ghaffari (Moon of the Blood Beast), Mel Novak (Game of Death) en Brinke Stevens (The Slumber Party Massacre).
Regisseur Dustin Ferguson is geen onbekende in het maken van low-budget horror en actie. Zijn eerdere werken, zoals Apex Predators en Cocaine Cougar, hebben al laten zien dat hij niet bang is om te experimenteren met bizarre concepten. Sharks in Space lijkt een logische volgende stap in zijn filmografie, waarin hij wederom kiest voor een extravagant verhaal.
Hoewel de film waarschijnlijk geen mainstream succes zal worden, heeft het wel de potentie om een cultklassieker te worden onder liefhebbers van B-films. Films zoals Birdemic en The VelociPastor hebben eerder bewezen dat een vreemd en uniek concept soms genoeg is om een trouwe fanbase op te bouwen. Sharks in Space lijkt diezelfde potentie te hebben.
Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar deze buitengewone filmervaring, is Sharks in Space nu te bekijken op verschillende VOD-platformen. Het is een film die zichzelf niet al te serieus neemt en perfect is voor een avond vol hersenloos vermaak. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!