Netflix trekt stekker uit 'Masters of the Universe': Live-action "He-Man"-film definitief gecanceld

Films
woensdag, 19 juli 2023 om 14:19
uywy6skfq8ycp7d4g1yrzumq5dq
Netflix heeft officieel de langverwachte live-action film "Masters of the Universe" geannuleerd, gebaseerd op de geliefde Mattel-speelgoedfiguren He-Man en Skeletor. Verschillende bronnen melden dat bijna $30 miljoen is besteed aan ontwikkelingskosten en talentbehoud, waaronder hoofdrolspeler Kyle Allen en de regisseurs Adam en Aaron Nee.
qaks5jwdgeddlvw3iirslqc7k9v 1140x570
Still 'Masters of the Universe' via TMDB

Budgetproblemen

De film, met oorspronkelijk een budget van meer dan $200 miljoen, zou in februari beginnen met de opnames. Echter, na een aanzienlijke waardedaling op de beurs was Netflix terughoudend om meer dan $150 miljoen uit te geven voor het project. De Nee-broers werkten met producenten om het budget te verlagen, maar er werd nooit officieel groen licht gegeven. Mattel heeft geprobeerd een nieuwe koper voor het project te vinden, maar Universal Pictures heeft het aanbod afgewezen. De industrie wordt ook ontregeld door de SAG-AFTRA- en WGA-stakingen, waardoor de betrokkenheid van acteur Kyle Allen en de Nee-broers in gevaar komt.
nvth4ctjlhyatigdeewgpekm1oh 1140x570
Still 'Masters of the Universe' via TMDB

Teleurstelling

De annulering is een teleurstelling voor fans die hoopten de geliefde personages op het grote scherm te zien. De Nee-broers wilden trouw blijven aan de essentie van de personages en een film maken die zowel diepgaand als vermakelijk was. Mattels CEO Ynon Kreiz benadrukte de waarde van het eigendom en vergeleek het met Marvel en DC. Voorlopig zullen de avonturen van He-Man en zijn vrienden niet te zien zijn, en fans moeten wachten op verdere ontwikkelingen in de zoektocht naar een nieuwe koper.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!