The Nerd Shepherd

Iconische Gargoyles-serie uit de jaren 90 krijgt naar verluid eindelijk een verfilming

Gargoyles

Regisseur Kenneth Branagh werkt naar verluidt aan een Gargoyles-film voor Disney, zo meldt de Belfast Telegraph. Gargoyles was een populaire animatieserie uit de jaren 90 die zich afspeelde in een actie-avonturenwereld. De originele serie liep van 1994 tot 1997 en volgde een groep Schotse gargoyles uit de 10e eeuw die 1.000 jaar lang versteend waren en vervolgens ontwaakten in het moderne New York City om de stad te beschermen. De stem van acteur Keith David gaf leven aan “Goliath”, terwijl andere bekende stemacteurs uit de Star Trek-serie hun bijdrage leverden.

Gargoyles
Still 'Gargoyles' via TMDB

Veel enthousiasme

Hoewel Disney in de afgelopen jaren verschillende pogingen heeft gedaan om Gargoyles nieuw leven in te blazen, waaronder een script van Jordan Peele, zijn er nog geen concrete plannen voor een film. Hoewel de berichten over de betrokkenheid van Kenneth Branagh veel enthousiasme hebben opgewekt bij fans, heeft Disney nog geen officiële verklaring afgelegd over dit nieuws. 

Het is dus nog onduidelijk of er daadwerkelijk een Gargoyles-film komt, al blijft de wens van de fans om deze geliefde serie nieuw leven in te blazen onverminderd groot. Laten we hopen dat Disney in de toekomst alsnog de plannen maakt om de wereld van deze iconische animatieserie naar het witte doek te brengen.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen