Live-action 'Masters of the Universe'-film heeft een releasedatum te pakken

Films
donderdag, 02 mei 2024 om 14:00
ulqlqtkgctxpyn8em7coyt8iblg
Na jaren van wachten is het dan eindelijk zover: de live-actionfilm van de geliefde Masters of the Universe franchise heeft een releasedatum te pakken. Op 5 juni 2026 zal de film wereldwijd in de bioscopen verschijnen, dankzij een samenwerking tussen Amazon MGM Studios en Mattel Films.
Onder leiding van regisseur Travis Knight, bekend van zijn werk aan Kubo en het Magische Zwaard en Bumblebee, en met een script geschreven door Chris Butler, vertelt de film het verhaal van de 10-jarige Prins Adam die na een ruimteschipcrash op Aarde belandt en gescheiden raakt van zijn machtige Power Sword, de enige link met zijn thuisplaneet, Eternia.
Bijna twee decennia later begint Prins Adam aan een zoektocht om zijn verloren artefact terug te vinden, maar wordt hij teruggetrokken in de kosmische strijd tegen de kwaadaardige Skeletor. Om kans te maken tegen deze geduchte vijand, moet Prins Adam de geheimen van zijn verleden ontrafelen en zijn lot als He-Man omarmen, de machtigste krijger in het universum.
De weg naar het realiseren van dit project is lang en hobbelig geweest, met eerdere pogingen tot een live-actionadaptatie die te maken kregen met tal van tegenslagen. In eerste instantie in ontwikkeling bij Netflix, met Aaron and Adam Nee aan het roer en Kyle Allen in de hoofdrol, werd het project uiteindelijk op de plank gelegd.
Echter, de samenwerking tussen Amazon MGM en Mattel Films heeft de hoop voor fans nieuw leven ingeblazen en duidt op een hernieuwde toewijding om He-Man en zijn bondgenoten naar het witte doek te brengen. De betekenis van deze samenwerking reikt verder dan alleen nostalgie, en weerspiegelt een bredere trend van studio's die putten uit gevestigde intellectuele eigendommen voor filmische adaptaties.
Mattel Films leidt deze initiatieven, met een diverse reeks projecten gebaseerd op hun iconische speelgoedlijnen in verschillende stadia van ontwikkeling. Van Barney tot Polly Pocket, en zelfs een Magic 8 Ball film.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!