Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson & Ralph Fiennes gecast in ‘28 Years Later’

Films
donderdag, 25 april 2024 om 18:00
zte9fkjrc8h45jqm9ffb9zvqzxd
Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson en Ralph Fiennes zijn gecast voor de nieuwe horrorfilm 28 Years Later, zo meldt Deadline. Geregisseerd door Danny Boyle, die eerder het succesvolle 28 Days Later creëerde, markeert de nieuwe film in de franchise ook de terugkeer van schrijver Alex Garland, die momenteel furore maakt met Civil War. 28 Years Later is naar verluidt het eerste deel van een nieuwe trilogie.
Eerder deze maand meldde Deadline dat regisseur Nia DiCosta, bekend van Candyman, in gesprek was om het tweede deel te regisseren, dat gelijktijdig met de eerste film zal worden opgenomen.
Hoewel het verhaal van de vervolgfilms nog in nevelen gehuld is, is er een budget beschikbaar gesteld van $75 miljoen per film en een cast van gerenommeerde sterren - een aanzienlijke sprong voorwaarts ten opzichte van de bescheiden $8 miljoen en de toen nog relatief onbekende Cillian Murphy in de hoofdrol van 28 Days Later.
Murphy speelde een fietskoerier die ontwaakt uit een coma in een post-apocalyptisch Verenigd Koninkrijk, dat te kampen heeft met een virus dat mensen transformeert tot bloeddorstige zombies. Murphy zal als uitvoerend producent terugkeren voor 28 Years Later.
Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson en Ralph Fiennes zijn volgens Deadline gecast voor de nieuwe film. Taylor-Johnson is momenteel een hot-topic omdat er geruchten zijn dat hij de beoogde nieuwe James Bond zou kunnen worden. Ralph Fiennes schitterde in 2022 nog in de spraakmakende horrorfilm The Menu. Jodie Comer ken je wellicht van haar rol in Killing Eve, Free Guy of als de moeder van Rey in de Star Wars-film The Rise of Skywalker.
Wanneer de film te zien zal zijn, is nog onduidelijk, maar aangezien het eerste concrete nieuws nu pas komt binnendruppelen, zal een bioscooprelease nog wel even duren.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!