James Gunn kiest Noorwegen voor opnames van nieuwe 'Superman'-film: "De perfecte setting"

Films
zaterdag, 09 maart 2024 om 6:00
atbsof7jdqqlwo9od2iqjeusrwr
James Gunn, de man achter de camera van de nieuwe Superman-film, is geland op de prachtige Noorse eilandengroep Spitsbergen om daar wat magische shots vast te leggen voor de langverwachte nieuwe DC-film. In een interview met een Noorse krant onthulde hij: "We hebben net de eerste scènes geschoten waarin Superman op weg is naar het Fortress of Solitude."
Waarom Spitsbergen? James legt uit dat het niet alleen de natuurlijke schoonheid is die hem naar dit ijzige paradijs trekt, maar ook het unieke landschap dat je nergens anders vindt. "Het voelt echt als de perfecte setting voor ons verhaal," voegt hij toe.
De cast is ook om door een ringetje te halen. David Corenswet staat klaar om de iconische cape aan te trekken, terwijl Rachel Brosnahan, bekend van House of Cards, de rol van Lois Lane vertolkt. De schurk van het verhaal, Lex Luthor, wordt gespeeld door niemand minder dan X-men-ster Nicholas Hoult.
Laten we niet vergeten dat dit niet alleen een herstart is voor Superman, maar ook voor het hele DC-universum. Zo zit er ook nog een Supergirl-film in de pijplijn, waarbij House of the Dragon-ster Milly Alcock de hoofdrol zal vertolken.
Met de herstart nemen we definitief afscheid van Henry Cavill, die in de voorgaande Superman-films de cape mocht dragen. Er gaan geluiden rond dat de acteur mogelijk de overstap zal maken naar Marvel, waarbij er volop geruchten gaan dat Cavill een grote rol heeft weten te scoren in de MCU.
Ondanks dat superheldenfilms een beetje in een dip zitten, met teleurstellende films als Madame Web, The Marvels, en matige series als Echo en She Hulk, lijkt er licht aan het einde van de tunnel te schijnen, aangezien zowel DC als Marvel zich opnieuw proberen uit te vinden en lijken te hebben geleerd van hun eerdere fouten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!