John Semper Jr. ziet revival van populaire Marvel-serie wel zitten: “Enige wat ze moeten doen is bellen”

TV en Series
zaterdag, 02 maart 2024 om 15:43
eb1fwxoutcypi5eyw5laoh9ueu9
In navolging van het succes van de langverwachte X-Men '97 tv-show laat schrijver John Semper Jr., verantwoordelijk voor de Spider-Man animatieserie, doorschemeren dat hij een soortgelijke revival van Spider-Man wel ziet zitten: “Het enige wat ze moeten doen is bellen.”
Spider-Man: The Animated Series werd van 1994 tot 1998 over vijf seizoenen uitgezonden, waarbij John Semper Jr. de pen vasthield. In de opmerkelijke laatste aflevering van deze populaire serie werd het concept van de "Spider-Verse" geïntroduceerd, wat vervolgens verder werd uitgewerkt in verschillende Spider-Man-projecten, zoals de geanimeerde Spider-Verse films.
De naam van Semper Jr. werd in de eerste twee delen niet vermeld in de credits. De schrijver bracht dit ter sprake in een bericht op X, als reactie op het nieuws dat de producenten van Spider-Verse werden geëerd tijdens de Producers Guild Awards. “Hey, Avi Arad, Amy Pascal, Phil Lord & Christopher Miller, en Christina Steinberg — ook al hebben jullie nooit de moeite genomen om mij te bedanken in jullie credits voor het bedenken van het Spider-Verse concept — hoe dan ook, graag gedaan!”
Het lijkt erop dat Semper Jr. hier behoorlijk mee zit, en of dit al dan niet terecht is, is voor ons moeilijk te beoordelen. De Spider-Man serie leent zich wat ons betreft in ieder geval wel voor een soortgelijke behandeling als X-Men ’97. Ook aan Semper Jr. zal het niet liggen, die in reactie op X aan een fan laat weten: “Het enige wat ze moeten doen is bellen. Ik ben beschikbaar, en ik zou zeker overwegen om het te doen.”
De uitspraken van Semper Jr. hebben een grote opschudding veroorzaakt, waarbij fans enthousiast zijn geworden over de mogelijkheid dat de serie wellicht terugkeert. Dit heeft Semper Jr. opnieuw aangespoord om zich te laten horen. Zo schrijft hij op Facebook: “Het lijkt erop dat ik de laatste dagen 'trending' ben. Ik weet niet zeker of het woord 'enthousiast' het beste beschrijft hoe ik me voel, maar ik zou het zeker overwegen om het geanimeerde verhaal van mijn favoriete superheld voort te zetten.”
Hoewel een daadwerkelijke revival nog uiterst onzeker is, en het waarschijnlijk ook afhangt van het succes van X-Men '97, heeft het in ieder geval voor genoeg opschudding gezorgd, wat Marvel wellicht in beweging brengt om het idee op zijn minst in overweging te nemen. Zie jij een terugkeer van Spider-Man: The Animated Series wel zitten?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!