Italiaanse maffia houdt Rome in zijn greep in de nieuwe Netflix-film 'Adagio'

Films
maandag, 13 mei 2024 om 12:00
7mhjeptoyqqntrtulbdewbnd0d2
Vanaf vandaag is de meedogenloze dramafilm Adagio te zien op Netflix. Met een sterrencast waaronder Pierfrancesco Savino (Angels & Demons, Rush), Toni Servillo (Il Divo), Valerio Mastrandrea (The Place) en het aanstormende talent Adriano Giannini, vertelt Adagio, geregisseerd door de getalenteerde filmmaker Stefano Sollima, het verhaal van conflicten tussen verschillende generaties criminelen.
In Adagio wordt het einde van een tijdperk en het begin van een nieuwe, donkere fase in de maffiageschiedenis belicht. De hoofdrolspelers zijn de overblijfselen van La Banda della Magliana, een historische en criminele organisatie die decennialang Rome in zijn greep hield. Nu staan de laatste overlevende bendeleden op de rand van de afgrond, maar ze kunnen de verleiding van het verleden niet weerstaan.
Op een avond infiltreert Manuel op een homoseksueel orgiastisch feest waar alcohol en drugs in grote hoeveelheden circuleren. Zijn opdracht is om een minister te vereeuwigen die daar aanwezig is en schuldig bevonden wordt aan kinderprostitutie. Terwijl hij zijn doelwit filmt, beseft hij echter dat het gebouw verborgen camera's heeft en, geschokt door het idee dat hij kort daarvoor gefilmd was terwijl hij cocaïne snoof, slaat hij op de vlucht.
Vasco, een corrupte politieagent die hem dwong deze taak te volbrengen in ruil voor een aanzienlijk geldbedrag van hooggeplaatste personen, raakt woedend door Manuels ontsnapping en begint hem te achtervolgen.
Geselecteerd voor de Gouden Leeuw op het 80e Internationale Filmfestival van Venetië, waar het op 2 september 2023 in première ging, ontving de film lof en erkenning van critici en publiek. Vorig jaar was de film één van de hoogtepunten tijdens het Filmfestival in Rotterdam. Adagio is vanaf vandaag te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!