Horror-franchise 'The Strangers' keert terug met nieuwe trilogie

Films
zondag, 03 maart 2024 om 7:00
6lksor7req45gqrik0zhrhmcpzw
Na het succes van The Strangers uit 2008 en de opleving in 2018 met The Strangers: Prey at Night, is nu de trailer voor het eerste deel van de nieuwe reeks: The Strangers: Chapter 1 onthuld. Regisseur Renny Harlin en schrijvers Alan R. Cohen en Alan Freedland zijn verantwoordelijk voor dit angstaanjagende vervolg.
Het belooft een trouwe voortzetting te worden van het origineel, hoewel de makers hebben aangegeven dat de volgende twee delen van de trilogie een geheel nieuwe richting zullen inslaan. Voor nu lijkt The Strangers: Chapter 1 echter een veelbelovende start.
De officiële beschrijving van de film luidt: “Uit de hand van regisseur Renny Harlin (Cliffhanger, Die Hard 2, The Exorcist: The Beginning) komt The Strangers: Chapter 1. Madelaine Petsch (bekend van TV's "Riverdale") schittert als een jonge vrouw die met haar verloofde op een roadtrip is. Maar wanneer ze stoppen bij een afgelegen vakantiehuis in het bos, worden ze het doelwit van een meedogenloze bende gemaskerde vreemdelingen die zonder waarschuwing of reden aanvallen. Ze moeten moed en slimheid inzetten om één lange, angstaanjagende nacht te overleven.”
De trailer onthult de terugkeer van de drie iconische moordenaars die de franchise hebben gevormd. Hoe deze film zich verhoudt tot de voorgaande delen is nog onduidelijk, maar het feit dat de originele maskerontwerpen behouden blijven, voegt zeker een vleugje nostalgie toe aan het geheel.
De spanning en dreiging die kenmerkend zijn voor het origineel lijken perfect vastgelegd in de trailer, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wanneer de film in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Bekijk hieronder de trailer van The Strangers: Chapter 1.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!